Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2009

ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΜΑΣ

Αρθρογράφος: Άρτεμις


΄Ενας νέος Αλέξανδρος αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά Μεγάλος στη σύγχρονη εποχή μας. Είναι ο Αλέξανδρος που αντιδρά στη φίμωση της ελευθερίας της έκφρασης του και της διακίνησης των ιδεών του. Δεν ενόχλησε κανέναν ή μήπως ενόχλησε γιατί νόμιζε οτι ήταν ελεύθερος ... ?

Τον εμπόδισαν να εκφράσει τη δυσαρέσκεια του και θεώρησαν οτι η επιθυμία του αυτή είναι έγκλημα όταν στρέφεται να εκφραστεί προς τα Σώματα Ασφαλείας . Ο δολοφόνος θεώρησε οτι, φορώντας τη στολή και κρατώντας το υπηρεσιακό περίστροφο, πως έχει το δικαίωμα να το στρέφει ενάντια οποιουδήποτε θα αμφισβητήσει τον ανδρισμό του με κάθε τρόπο γιατί έτσι έμαθε να βλέπει το όπλο του σαν προέκταση του ...φαλλού του.. ! Αυτό δυστυχώς είναι το επίπεδο εκπαίδευσης των αστυνομικών αυτής της χώρας.

Του έκλεισε λοιπόν για πάντα το στόμα, αυτός ο επίορκος ουσιαστικά, αστυνομικός και στο όνομα αυτού όλοι οι όμοιοί του στό Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, που επιμένουν να καταχρώνται την εξουσία που εκπορεύεται από το λαό, αγνοώντας επιδεικτικά οτι είναι οι ίδιοι αυτοί οι οποίοι πληρώνονται από τα χρήματα της οικογένειας του κάθε Ελληνα Αλέξανδρου σε αυτόν τον τόπο. Ομως ποτέ τους δεν μπήκαν στον κόπο να σκεφτούν οτι τους οφείλουν ως υπέρτατο καθήκον, σεβασμό και προστασία της ελευθερίας τους και της ζωής τους. Ολη τους η αυστηρότητα για την τήρηση των νόμων, εξαντλείται στις διαδηλώσεις και απαξιούν να ασχοληθούν με την προστασία των πολιτών που αντιμετωπίζουν τους εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου από τους οποίους μαστίζεται η χώρα καθημερινά ...

Ας είναι το τελευταίο θύμα που έπεσε τόσο άδικα από τα πυρά ασύδωτου και ανεγκέφαλου αστυνομικού. Επιτέλους, ας γίνει ο Αλέξης μας η αφορμή για μια σωστή εκπαίδευση των Σωμάτων Ασφαλείας στην υπηρεσία του πολίτη και στον επαναπροσδιορισμό του κοινωνικού τους ρόλου με την παρέμβαση της ηγεσίας του Υπουργείου “Προστασίας του Πολίτη”. Ας ευχηθούμε οτι η νέα αυτή ονομασία θα δικαιολογηθεί πλήρως από την πρακτική άσκηση της σχετικής εξουσίας. Τιμή και δόξα στον Αλέξη μας και κάθε Αλέξη... Αθάνατος στη μνήμη μας και στις καρδιές μας ...!


Δεν υπάρχουν σχόλια: