Έπειτα αυτής της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε την ανατολική και νότια Ελλάδα ενώ ταυτόχρονα "πάγωσε" ολόκληρη την Ελλάδα θα ακολουθήσει μία εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα στον καιρό. Σημειωτέον, οι χιονοπτώσεις που επηρέασαν την ανατολική Ελλάδα ήταν σε ένταση και διάρκεια πιο ισχυρές απ'ότι στο Μόναχο!!(και σε ένα μεγάλο μέρος της Κεντρικής και ΒΔ Ευρώπης) αποδεικνύοντας ότι και φέτος ο χειμώνας στην ΒΔ Ευρώπη είναι πολύ ήπιος. Όμως όλα αυτά αποτελούν παρελθόν καθώς αναμένεται να δεχθούμε με την βοήθεια ενός αντικυκλώνος εμποδιστή θερμές αέριες μάζες από τα βόρεια της Αφρικής με συνέπεια οι άνεμοι να στραφούν σε νότιους και να μεταφέρουν υγρασία και την άνοδο της θερμοκρασίας.
Η κυκλοφορία της ατμόσφαιρας λοιπόν αλλάζει όπως ευνόητα μπορεί να διαπιστώσει κάποιος αναλύοντας τους προγνωστκούς χάρτες στα 500hp. Τα χαμηλά της ΒΔ Ευρώπης θα περιορίσουν τον αζορικό σε νοτιώτερα γεωγραφικά πλάτη και θα επικρατήσουν διεισδύοντας προς την Κεντρική Ευρώπη -κυρίως αυτή η τάση διαφαίνεται μετά τις 1Μαρτίου- προκαλώντας πολλές βροχές αρχικά στην ΒΔ και κεντρική Ευρώπη και έπειτα πιθανώς και την περιοχή μας. Πάντως οι θερμοκρασίες θα είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα σε όλη την Ευρώπη με κάποια μικρή κάμψη της στην ΒΔ και κεντρική Ευρώπη(ίσως οι άλπεις δεχθούν ισχυρές χιονοπτώσεις στις αρχές Μαρτίου). Μέχρι τότε όμως στην χώρα μας δεν αναμένεται κάτι το ιδιαίτερο και άξιο αναφοράς. Ίσως κάποιες ασθενείς βροχές να κάνουν την εμφάνιση τους κυρίως στη ΒΔ Ελλάδα άνευ σημασίας. Οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα 14-17βαθμούς, τοπικά ίσως και πιο υψηλά.
Βεβαίως, επειδή στην Μετεωρολογία ποτέ η κατάσταση δεν είναι σταθερή όσο κι αν φαίνεται έτσι, θα έχουμε νεώτερα στοιχεία για την εξέλιξη του καιρού, ιδίως όσον αφορά τον Μάρτη που παρουσίαζει από στατιστικής απόψεως ενδιαφέρον...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου