Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2008

Είναι λευκό το χιόνι?

Απορώ κάποιες φορές, και ταυτοχρόνως αναρωτιέμαι ποια είναι τα ανεξήγητα φαινόμενα που προσπαθούν να μας ερμηνεύσουν κάποιοι "ειδικοί" ερευνητές ή ακόμη(και μάλιστα στην χειρότερη εκδοχή της ερμηνείας) κάποιες ειδικές εκπομπές που πραγματεύονται τα αφύσικα -κατα αυτούς- φαινόμενα που παρατηρούνται στον πλανήτη μας.Δεν θα εξετάσω το θέμα ούτε θα εμβαθύνω περισσότερο την σκέψη μου εις σε αυτά καθώς υπάρχουν τεκμηριωμένες επιστημονικές έρευνες επ'αυτών των φαινομένων. Αυτό όμως που επιχειρώ να επισημάνω είναι ότι κανείς δεν παρατηρεί(τουλάχιστον είναι λίγοι) τα "ανεξήγητα" φαινόμενα των ΜΜΕ και της διαστρέβλωσης της είδησης. Εδώ και αρκετές ημέρες παρακολουθούμε αμέτοχοι την υπόθεση Ζαχόπουλου δια μέσου της τηλεόρασης και γινόμεθα αποδέκτες κάθε αυθαίρετης άποψης ενός μεγαλοδημοσιοφράφου, ακούμε το κάθε ψέμα που εκτοξεύει ο κάθε "ερευνητής" δημοσιογράφος, και παρ'όλα αυτά δεν αντιδρούμε,τους ακούμε συνεχώς και αδιαλείπτως.Αυτά κυρίως που δεν ακούμε, και δεν διαβάζουμε είναι η ουσία της υπόθεσης και τον τρόπο που την συγκαλύπτουν οι δημοσιογράφοι της μίζας. Δεν θα επεκταθώ επι αυτού του θέματος. Τα ΜΜΕ ακολουθούν τις ίδιες τακτικές υπερβολής και γελοιοποίησης μίας πληροφορίας ανεξαρτήτως θέματος. Παρακολουθώ έντρομος-όπως κι όλοι εκτός Αθηνών- την χιονοκακοκαιρία που έπληξε κάποιες περιοχές της χώρας. Κατ'αρχήν, μιλούσαν όλοι οι δημοσιογράφοι για "λευκό κλοιό σε ολάκαιρη την χώρα",ενω όλες οι προγνώσεις των μετεωρολόγων ήταν σαφείς "ανατολική και νότια χώρα". Φαίνεται ότι για να πουλήσει μία είδηση(ακόμη και η καιρική) απαιτείται να μεγαλοποιηθεί και να κινηθεί στα πλαίσια της παραφροσύνης των καναλιών. Τα συνεχή έκτακτα δελτία που εξέδιδαν ανα λεπτό δεν κατανόησα ακριβώς τον λόγο για τον οποίο ήταν απαραίτητα. Θα ήτο πολύ εύκολο για κάποιον να θεωρήσει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση, όχι όμως με μία άλλη χώρα, αλλά με τον χιονιά και τα 500hp!!Σε τέτοιου είδους πολέμους δεν χρειάζεται ο Στρατός-είναι άχρηστος- μόνο τα ΜΜΕ ώστε να ενημερώνουν εγκαίρως τους πολίτες ότι δεν πρέπει να βγούν απ'τα σπίτια τους, είναι πολύ επικίνδυνα έξω, ενώ απαραίτητες είναι οι αλυσίδες για το εθνικό δίκτυο. Ουσιαστικά αυτοί που σιχαίνονται τα καιρικά φαινόμενα είναι αυτοί που τα αναγάγουν σε πρώτη είδηση και με τις κατάλληλες προσθετικές μεθόδους που επιστρατεύουν κατορθώνουν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο, να διαστρεβλώσουν τις προγνώσεις των Μετεωρολόγων και εν τέλει να μεταλλάξουν το πολικό ψύχος σε τρομοκρατικό ψύχος ενός άγνωστου -ανεξήγητου τρομοκράτη.
Αυτή την χώρα ούτε ο χιονιάς δεν μπορεί να την επισκεφθεί!Ειδικά όταν αυτός φιλοξενείται στην Αθήνα παιρνάει δύσκολες ώρες και μετανοίωνει την στιγμή που άφησε την περιοχή δημιουργίας του.
Προφανώς ένας χιονιάς δύναται να προκαλέσει προβλήματα και μάλιστα σοβαρά.Αλλά τι και ποιο πράγμα στη ζωή δεν δημιουργεί προβλήματα? Μήπως η καθημερινή ζωή και η μιζέρια δεν προκαλούν προβλήματα?? Ή μήπως η επίσκεψη του λευκού επιδρομέα είναι αφορμή ώστε να ξεχάσουμε τον μαύρο επιδρομέα της πολιτικής αδράνειας της χώρας??
Ελπίζω ότι αυτοι που ξέρουν να απολαμβάνουν τα καιρικά φαινόμενα και κάθε όμορφο θέαμα της φύσης ήταν συνεπείς στο ραντεβού τους και φιλοξένησαν τον λευκό επισκέπτη όπως του αξίζει...