Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Νέα καιρικά...

Εξασθενούν σταδιακά τα φαινόμενα που απασχόλησαν τις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας καθώς το χαμηλό που τα προκάλεσε κινείται ΒΑ και απομακρύνεται από την περιοχή μας, πριν βεβαίως διαλυθεί θα προκαλέσει κάποιες βροχές και στην Τουρκία.
Η κατάσταση της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας ευνοεί πλέον τη βελτίωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες με συνέπεια αύριο αλλά και την Πέμπτη(9-4) ο καιρός σε γενικές γραμμές αναμένεται ομαλός, απουσία βροχών,και βοριάδες στο Αιγαίο που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ.
Κατά τις απογευματινές ώρες ίσως αναπτυχθούν νεφώσεις οι οποίες όμως μόνον στα ορεινά της βόρειας χώρας αναμένεται να πυκνώσουν τόσο ώστε να εκδηλωθούν μεμονωμένες βροχές μικρής διάρκειας. Η θερμοκρασία σε ικανοποιητικά επίπεδα θα αγγίξει και τους 20-21 στα ηπειρωτικά πεδινά ενώ στο Αιγαίο η σχετικά ψυχρή θάλασσα λόγω εποχής δεν θα επιτρέψει να ξεπεράσει τους 16-18 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
Την Παρασκευή(10-4) αρχικά θα επικρατήσει η ηλιοφάνεια. Προς το μεσημέρι στα δυτικά αναμένεται να συννεφιάσει και να εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στο νότιο Ιόνιο. Οι άνεμοι στα ΒΑ του Αιγαίου θα φθάσουν τα 5-6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία σε ανεπαίσθητη πτώση στη βόρεια χώρα.
Σύμφωνα με τα πρόσφατα προγνωστικά στοιχεία το Σ/Κ προβλέπεται μεταβολή του καιρού με βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε συνδυασμό με νέα περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας. Όπως όλα δείχνουν, η μεγάλη εβδομάδα θα είναι αρκετά ψυχρή για την εποχή τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της. Άραγε,η μεγάλη εβδομάδα είναι όντως μεγάλη;