Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010

Οι άθεοι γνωρίζουν οι Θρήσκοι μαύρα μεσάνυχτα περί Θρησκείας!


Σαφώς και οι κοινωνικές έρευνες που διεξάγονται από διάφορους φορείς, έχουν μία βαρύτητα. Μπορεί να μην εκφράζουν πάντα αντικειμενικά το θέμα για το οποίο πραγματεύονται αλλά σε καμία περίπτωση δεν γίνεται να παραγνωριστούν. Αποτελούν εργαλεία που συνήθως χρησιμεύουν στους ειδικούς για να βγάλουν επιστημονικά συμπεράσματα και να αποκαλύψουν τις τάσεις που έχει μία κοινωνία απέναντι σε διάφορα μείζονα ζητήματα.

Για να γίνω πιο σαφής, πολλοί είναι αυτοί που προσάπτουν σε έναν άθεο την κατηγορία ότι δεν γνωρίζει καλά τα πράγματα της Θρησκείας και γι αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι άπιστος. Σύμφωνα με τους υπέρμαχους αυτής της άποψης, οι πιστοί και ειδικά οι βαθιά θρησκευόμενοι έχουν απόλυτη επίγνωση της θρησκείας που λατρεύουν επειδή απλά έχουν μελετήσει τα άγια και ιερά κείμενα με συνέπεια ο λόγος αυτών των κειμένων να μην τους δίνει άλλη επιλογή παρά μόνο να τα πιστέψουν!

Κι όμως!

Δεν πάει έτσι! Και όχι δεν θα αναπτύξω τους λόγους για τους οποίους δεν ισχύει αυτό. Είναι πάρα πολλοί και εξάλλου θέλω να μιλάω με στοιχεία. Οπότε θα αρκεστώ σε μία ενδιαφέρουσα έρευνα που διεξήχθη στις ΗΠΑ από ανεξάρτητο φόρουμ για την Θρησκεία και την Δημόσια ζωή θέτοντας 32 ερωτήσεις σε 3400 άτομα, ερωτήσεις που είχαν σχέση με την βίβλο, το κοράνι κ.α. Το συμπέρασμα είναι το εξής: Αυτοί που απάντησαν σωστά είναι οι άθεοι και οι αγνωστικιστές, και μετά ακολουθώντας τους οι Εβραίοι και οι Μορμόνοι! Που είναι οι χριστιανοί; Στον πάτο!

Εν τω μεταξύ, το 45% των ερωτηθέντων που δήλωσαν καθολικοί δεν ήξεραν ότι στη Θεία κοινωνία μεταλαβαίνουν το σώμα και το αίμα του Ιησού μέσω του άρτου και του κρασιού αντίστοιχα!

Έλεος ρε παιδιά, ούτε τις δεισιδαιμονίες σας δεν γνωρίζετε καλά!!Διότι ως γνωστόν,η θεία μετάληψη έχει τις ρίζες της στο βάθος της ανθρώπινης ιστορίας, ιστορίες για αγρίους αφού στηριζόταν στην ανθρωποφαγία και τις θυσίες!(Περισσότερα για το θέμα αυτό εδώ)

Την έρευνα μπορείτε να τη δείτε εδώ:http://www.cosmo.gr/OddlyEnough/USA/290423.html