Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Κακοκαιρία από την Τετάρτη!

Η αλλαγή της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας θα ευνοήσει τη δημιουργία ενός καλά οργανωμένου χαμηλού βαρομετρικού στα κεντρικά της μεσογείου, το οποίο θα κατευθυνθεί προς τη χώρα μας επηρεάζοντας την από αύριο το απόγευμα και από τα ΒΔ τμήματα της, αλλάζοντας τον καιρό ύστερα από περίπου 2 εβδομάδες!

Αναλυτικότερα, και ξεκινώντας από αργά το απόγευμα της αυριανής ημέρας στα ΒΔ τμήματα της χώρας μας, οι ασθενείς βροχές αναμένεται να ενταθούν σταδιακά προς το βράδυ, όπου θα σημειωθούν και ισχυρές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα, η αυριανή ημέρα δεν θα έχει κάτι το αξιόλογο παρά μόνο κάποιες ασθενείς βροχές στα ηπειρωτικά ορεινά. Η θερμοκρασία αμετάβλητη.

Την Τετάρτη(2-12) αναμένεται κακοκαιρία σχεδόν παντού. Έντονες βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά της χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα βροχές μέτριας εντάσεως κυρίως στα Ηπειρωτικά τμήματα. Σταδιακά, όμως οι βροχές και οι καταιγίδες θα ενισχυθούν και στα ηπειρωτικά, ιδίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα, όπου αναμένονται ισχυρά φαινόμενα και μεγάλα ποσά νερού ύστερα από πολλές ημέρες. Αργότερα τα φαινόμενα θα φτάσουν και στο ανατολικό Αιγαίο. Χιόνια θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της βόρειας Ελλάδας. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν φθάνοντας στο Αιγαίο τα 7 ίσως και 8 μποφόρ από Ν/ΝΑ διευθύνσεις ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ με μέχρι 6-7. Προς το απόγευμα οι άνεμοι στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν ελαφρώς. Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της, δεν θα υπερβεί τους 14 βαθμούς στα βόρεια.

Την Πέμπτη(3-12) αρχικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά και το Αιγαίο αλλά γρήγορα και από τα βόρεια ο καιρός θα αρχίζει να βελτιώνεται και να περιορίζονται τα φαινόμενα στα νότια που μέχρι το βράδυ θα εξασθενήσουν και εκεί. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν βοριάδες μέχρι 5-6 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα από Νότιες διευθύνσεις έως 7 μποφόρ.

Η βελτίωση του καιρού κατά τη διάρκεια της Πέμπτης φαίνεται ότι θα είναι πρόσκαιρη καθώς νέο σύστημα θα μας απασχολήσει από την Παρασκευή.