Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Ο Βig Βrother μας μαθαίνει..


..να μην αμφισβητούμε τις αόρατες δυνάμεις που μας κυβερνούν. Η «μη παρατηρήσιμη» Θεϊκή παρέμβαση στην ανθρώπινη ζωή θεωρείται από τον big brother αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα. Οι παίκτες του μεγάλου, έπρεπε να εκτελέσουν μία δοκιμασία. Να διηγηθούν ο καθένας μία ιστορία από την ζωή τους, αστεία ή μη. Μία παίχτρια λοιπόν, αφού οι άλλοι παίκτες είχαν πει διάφορες αστείες ιστορίες θέλησε να αφηγηθεί την όντως θλιβερή ιστορία της αδερφής της. Η οποία αρρώστησε τόσο που οι ιατροί δεν τις έδιναν καμία ελπίδα για να ζήσει, όντας σε κώμα! Την επόμενη ημέρα όμως έγινε θαύμα εκ Θεού –εισάκουσε τα τάματα που έκαναν σε άγιους-σύμφωνα με την παίκτρια πάντα, και η αδερφή της προς μεγάλη μας χαρά έγινε καλά.

Πάνω σ αυτό λοιπόν, στηρίχτηκε η πρωταγωνίστρια μας για να πει το εξής σοφό ρητό: «δεν θέλω μετά να ακούω βλακείες ότι δεν υπάρχουν άγιοι..» Πάλι, με κίνδυνο να παρεξηγηθώ καθώς θα είναι ύβρις από την πλευρά μου να το αντιπαραβάλλω με το ρητό ενός αρχαίου Έλληνα ποιητή του Επίχαρμου ο οποίος φέρεται να είπε «Να είσαι νηφάλιος και να θυμάσαι να δυσπιστείς.»(το πρωτότυπο εδώ)

Δύσκολο να δυσπιστείς όταν πρόκειται για οφθαλμοφανές θαύμα του Θεού ο οποίος αποφάσισε μία νύχτα να παρέμβει στους νόμους της φύσης και να σώσει την αδερφή της παίκτριας από βέβαιο θάνατο.

Ας παραθέσω μια ιστορία από την ειδωλολατρική τείνουσα εις την αθεΐα άρα και σατανική αρχαία Ελλάδα που ουδεμία σχέση έχει με τη Νέα Ελλάδα.

Στη Σαμοθράκη ενώ ο Διαγόρας ο Μήλιος παρατηρούσε τα αναθήματα που προσέφεραν οι διασωθέντες από ναυάγια ναυτικοί, ρωτήθηκε από ένα φίλο του : «Εσύ λοιπόν που νομίζεις ότι οι Θεοί δεν ασχολούνται με τα ανθρώπινα δεν βλέπεις σε όλες αυτές τις εικόνες πόσοι πολλοί απέφυγαν την ορμή της καταιγίδας και επέστρεψαν στο λιμάνι σώοι και αβλαβείς, χάρη στις ευχές τους;- Όχι είπε, γιατί δεν βλέπω πουθενά να έχουν ζωγραφίσει αυτούς που ναυάγησαν και χάθηκαν στην Θάλασσα»