Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

"Αεροχείμαρρος",,,

«Μετεωρολογικό» δελτίον:

Ο αεροχείμαρρος, δεν πνέει πάντοτε με την ίδια ένταση, ενώ υπάρχουν εποχές που αποσύρεται από την ατμόσφαιρα και εμφανίζεται εκ νέου όποτε το ευνοήσουν οι νόμοι της φύσης. Οι νόμοι της φύσης κυβερνούν όλα τα φαινόμενα. Παρόλο που ένας τέτοιος άνεμος φαντάζει πολύ ισχυρός και εξωπραγματικός στα μάτια μας, είναι ασήμαντος μπροστά στους νόμους και τους κανόνες της ατμόσφαιρας που τον προκαλούν. Η πιο κρίσιμη στιγμή του αεροχείμαρρου δεν είναι άλλη από όταν ευρίσκεται σε «διαπραγματεύσεις» με την ατμόσφαιρα. Διαπραγματεύεται τον ρόλο του και την διάρκεια της έντασης του και πάντα υποχωρεί όταν ξέρει ότι δεν μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του(ή απλά δεν είναι απαραίτητες αυτές για κάποιο διάστημα).

Τυχαίνουν όμως και απρόοπτα γεγονότα μέσα σε όλα αυτά, και κάποιες φορές ανεξέλεγκτα που διαμορφώνουν νέους κανόνες, άγνωστους και σκοτεινούς. Από τις εξελίξεις τις καινούριες λοιπόν, η ατμόσφαιρα αναγκάζεται να αλλάξει την μέχρι πρότινος προβλεπόμενη στάση της. Ξαφνικά μετατρέπεται ένα σύνηθες φαινόμενο σε άγνωστο και μυστηριώδες που απαιτεί διερεύνηση και κατανόηση εξ ολοκλήρου. Ερωτήσεις του τύπου «Ποιος είσαι, πες μας τα πάντα για σένα» , «Πιστεύεις στον Θεό;» «Θα γινόσουν θρήσκος αν μπορούσα να σε αλλάξω προς το καλύτερο;» «Τι σου αρέσει περισσότερο στη ζωή σου;» «Τι είναι αυτό που σε γεμίζει, σε κάνει να αισθάνεσαι ολοκληρωμένο άνθρωπο, ή μήπως δεν υπάρχει;» «Είσαι προληπτικός με κάτι;» «Γιατί φοβάσαι πράγματα που δεν μπορείς να δεις;» «Εξαρτάσαι γενικά από τις καταστάσεις που εμφανίζονται στην ζωή σου ή λειτουργείς αυτόνομα;» γίνονται επιβεβλημένες για την ολοκλήρωση της έρευνας του νέου φαινομένου.

Μπροστά σ αυτά τα ερωτήματα εμφανίστηκε ο αεροχείμαρρος στην ηλεκτρονική ατμόσφαιρα. Ως γνώστης των πραγμάτων αλλά και άθεος, μπορώ να πω ότι καλύτερα να υποχωρείς μέσα στα προβλήματα και τα εμπόδια, αν και στην αρχή πίστευα ότι δεν πρέπει ποτέ να το κάνω και στην ερώτηση, την καίρια, «Θα γινόσουν θρήσκος αν μπορούσα να σε αλλάξω προς το καλύτερο;» απαντούσα όχι. Τώρα απαντώ ναι, διότι αυτό που μετράει περισσότερο δεν είναι οι ιδέες σου όσο η ίδια σου η ζωή,το πόσο ζεις, ακόμα και αν κάτι μέσα σου τείνει να αποκριθεί στο ερώτημα αυτό «αυτό είναι τελείως παράλογο που με ρωτάς καθώς τίποτα δεν καθορίζει την υγεία μου, ή την ευτυχία μου περισσότερο από την πραγματικότητα η οποία διαφέρει σημαντικά από ένα απλό «ναι» ή «όχι»!

Για να δούμε τώρα πότε θα εμφανιστούν οι ευνοϊκές συνθήκες εκ νέου.