Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

Άνοιξη

Οι πρώτες 11 ημέρες του Μαρτίου κυλούν ομαλά χωρίς εξάρσεις και έντονες μεταβολές ενώ το γεγονός που χαρακτηρίζει τον καιρό από τα μέσα Φεβρουαρίου και έπειτα είναι η παντελής έλλειψη του ψύχους όχι μόνο στην Χώρα μας αλλά και σε ολόκληρη την Ευρωπαική ήπειρο.
Επιστρέφοντας στον καιρό της χώρας μας η κατάσταση θα παραμείνει σε γενικές γραμμές όμοια των προηγούμενων ημέρων.Εξαίρεση, ίσως αποτελεί η σημερινή ημέρα καθώς από το πρωί στην Δυτική Ελλάδα και από το μεσημέρι και στην υπόλοιπη χώρα σημειώνονται βροχές κατά τόπους έντονες στην Δυτική Ελλάδα, όπου ίσως να εκδηλωθούν και κάποιες καταιγίδες, ενώ από αργά το απόγευμα αναμένεται η διαταραχή να επηρεάσει και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου στα οποία τα φαινόμενα θα είναι αρκούντως έντονα και μάλιστα ενδέχεται να σημειωθούν και καταιγίδες στα ΝΑ.
Ο καιρός αύριο θα ξεκινήσει παρομοίως. Πυκνές κατα διαστήματα νεφώσεις θα δίνουν βροχές και κάποιες καταιγίδες στα ΝΑ της χώρας σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα. Σχετικά γρήγορα κι από τα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί εξ ολοκλήρου ελέω των καταβατών ΒΔ ανέμων που δρούν ως είθισται ως νεφοδιαλυτές. Πάντως οι άνεμοι δεν πρόκειται να προκαλέσουν κανένα απολύτως πρόβλημα, το πολύ να αγγίξουν τα 6 μποφόρ στα ανοιχτά του Αιγαίου.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα.
Η εξέλιξη του καιρού δεν παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς από την Πέμπτη ο καιρός θα είναι παντού βελτιωμένος ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή μικρή άνοδο φθάνοντας προς το Σ/Κ και τους 20-21+ βαθμούς στην Νότια και Κεντρική Ελλάδα. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν την Κυριακή και ίσως αγγίξουν τα 7 μποφόρ στο Αιγαίο αλλά γενικώς δεν φαίνεται να δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα.
Σύμφωνά με τα σημερινά στοιχεία κάποιες ασθενείς βροχές αναμένονται στην Δυτική και Βόρεια Ελλάδα από την Δευτέρα(17/3) με συνέπεια να σημειωθεί ανεπαίσθητη πτώση της Θερμοκρασίας στις προαναφερθείσες περιοχές. Περισσότερα στοιχεία τις επόμενες ημέρες..