Σημεία των καιρών

Καταδικάζω τον Χριστιανισμό.Απαγγέλλω κατά της χριστιανικής Εκκλησίας την εσχάτη όλων των κατηγοριών. Τον θεωρώ ως την μεγαλύτερη διαφθορά ... Μετέβαλε κάθε αξία σε απαξία, κάθε αλήθεια σε ψέμα, καθετί έντιμο σε αχρειότητα. Τον θεωρώ ως την μεγαλύτερη κατάρα και διαστροφή, το μεγαλύτερο εκδικητικό ένστικτο, που προκειμένου να επιβληθεί χρησιμοποίησε κάθε μηχανορραφία και υποχθόνιο μέσο, δεν δίστασε μπροστά σε καμιά μικροπρέπεια. – Τον ονομάζω το ανεξίτηλο στίγμα της ανθρωπότητας...

-Νίτσε

Η Θρησκεία είναι το όπιο του λαού

-Κάρλ Μάξ


Η θρησκεία επιβιώνει επειδή είναι ριζωμένη σε βαθιές ανθρώπινες ανάγκες, υποσυνείδητες φοβίες και επιθυμίες και παράλογες νευρωτικές εμμονές, αποτελεί μία παγκόσμια νεύρωση του ανθρώπινου είδους.

-Σίγκμουντ Φρόυντ

Η θρησκεία έχει λειτουργικό ρόλο συμβάλλοντας στη διατήρηση της κοινωνικής τάξης ως μία συμβολική έκφραση των ατόμων στο σύνολο.


-Emile Durkheim


Παράξενη η κατάσταση μας εδώ στη Γη. Ο καθένας από εμάς κάνει σύντομη επίσκεψη σε τούτο τον κόσμο, μη γνωρίζοντας το γιατί κι όμως μερικές φορές σαν να μαντεύει ένα σκοπό. Από τη σκοπιά της καθημερινής ζωής ωστόσο, υπάρχει κάτι που γνωρίζουμε:ότι ο άνθρωπος βρίσκεται εδώ για χάρη άλλων ανθρώπων-πάνω απ όλα, για εκείνους που από το χαμόγελο και την ευημερία τους εξαρτάται η δική του ευτυχία.


-Αλμπερτ Αινστάιν

Και θες να πεις ότι σε κάποιους ηλίθιους,πειναλέους και φανατικούς όπως εσύ, ο Θεός φανέρωσε ένα μυστικό που το αρνήθηκε σε μένα; Καλά εντάξει!Πίστευε το και αυτό!

-Από τα Ρουμπαγιάτ του Ομάρ ΚαγιάμΔεν υπάρχουν σχόλια: