Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

Ενίσχυση του Αίκ...

Άσχημα τα νέα για τους κατοίκους του κόλπου του Μεξικού. Ο λόγος φυσικά για τον κυκλώνα Αίκ, ο οποίος σύμφωνα με τα νέα προγνωστικά στοιχεία αναμένεται εκ νέου να τροφοδοτηθεί με ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα υδρατμών με αποτέλεσμα την "βύθιση" της πίεσης αυτού του πραγματικά επικίνδυνου "θηρίου",όχι μόνο για τους κατοίκους της περιοχής αλλά και για τις πολυεθνικές εταιρείες πετρελαϊκών Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, απειλούνται σημαντικά διυλιστήρια που είναι εγκατεστημένα σε περιοχές που προβλέπεται να κινηθεί αυτό το εντυπωσιακό χαμηλό! Φυσικά, διεκόπη προσωρινά η λειτουργία τους.
Επί της ουσίας λοιπόν, ο κυκλώνας αναμένεται να κατευθυνθεί προς την πολιτεία του texas(το Σάββατο 13-9), και συγκεκριμένα θα πλήξει τις παράκτιες περιοχές της. Μάλιστα, απ' ότι καταδεικνύουν τα παγκόσμια προγνωστικά μοντέλα, οι άνεμοι πιθανώς θα αγγίξουν ακόμη και τα 178km/h σε συνδυασμό με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Παραθέτω έναν χάρτη απεικόνισης στα 500hp του γεωδυναμικού ύψους και της διάταξης των βαρομετρικών συστημάτων ώστε να διακριθεί όσο το δυνατόν καλύτερα ο εν λόγω κυκλώνας: