Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Για τις επικείμενες εκλογές: Γαμιούνται η ΕΕ, το ΔΝΤ και η Χούντα μας!

Εν όψει εκλογών λοιπόν και θα ήθελα σας παρακαλώ σ αυτό το σημείο να διατυπώσω την άποψη μου γι αυτό το δημοκρατικό δικαίωμα που μας δίνει η Χούντα του ΠΑΣΟΚ. Τουλάχιστον στην παρούσα φάση θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να είναι και η ΝΔ!

Κανείς σώφρων άνθρωπος δεν διαφωνεί στο ότι αυτές οι εκλογές είναι ξεχωριστές και οι σημαντικότερες από κάθε άλλη φορά –ακόμα και σε σχέση με τις εθνικές εκλογές- όσο κι αν ακούγεται οξύμωρο. Πρωτίστως επειδή έχουμε να κάνουμε με τοπικές εκλογές που για έναν πολίτη της δημοκρατίας αποτελεί τη φυσική του κοινότητα όπου είναι το μοναδικό μέρος από το οποίο μπορεί να αυτό-οργανώνεται δημοκρατικά ως πραγματικός πολίτης ενός δημοκρατικού συστήματος. Αυτή η κυβέρνηση, ή μάλλον αυτή η Χούντα όμως με τον «Καλλικράτη» προσπαθεί να το καταργήσει και αυτή την πιθανή επαναστατική δράση του πολίτη μέσω της αυτό-οργάνωσης του και δημιουργεί περιφερειακές ελίτ και υπερδήμους με αυξημένες αρμοδιότητες, αφήνοντας εννοείται τους τοπικούς άρχοντες σε ρόλο παθητικών συντονιστών των κεντρικών αποφάσεων. Έτσι έρχομαι στον πρώτο λόγο για τον οποίο δεν πρέπει να ψηφίσουμε όσους στηρίζει η Χούντα μας.

Έπειτα κανείς δεν αμφιβάλλει ότι βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη περίοδο της μεταπολίτευσης για τον ελληνικό λαό(λέω και μερικά αστειάκια) του οποίου θεμελιακά δικαιώματα καταρρίπτονται για χάρη της μεγιστοποίησης των κερδών από τις μεγάλες επιχειρήσεις όπως αυτές εκφράζονται από την χούντα και την ΕΕ. Συνεπώς έχουμε να κάνουμε με την πιο ξεδιάντροπη κυβέρνηση μεταπολεμικά και με ένα «ομοιάζον» σε Θεοκρατικό καθεστώς προτεκτοράτου του διεθνούς συστήματος της αγοράς στο οποίο μονόδρομος είναι η συλλογική αντισυστημική δράση…

Διευκρινίζω ότι σ αυτό το άρθρο δεν εκφράζω τις απόψεις κάποιου κόμματος ή δεν στηρίζω κανένα συνδυασμό από τα κόμματα που κατεβαίνουν στις εκλογές οπότε ίσως απογοητευτούν μερικοί που δεν θα υποστηρίξω τις συνήθεις απόψεις των προοδευτικών, όπως παρατηρώ σε διάφορα blogs και συζητήσεις ακόμα και στο facebook. Θα προσπαθήσω να καταρρίψω τα taboo και τις προκαταλήψεις που έχουν μερικοί για το πώς πρέπει να απαντήσει ο Ελληνικός λαός προς την Χούντα που τον κυβερνά. Και θα καταφερθώ εννοείται εναντίον της διεθνοποιημένης οικονομίας της αγοράς πράγμα που σημαίνει πως δεν στηρίζω κανένα κόμμα που υποστηρίζει έμμεσα ή άμεσα την ΕΕ, το ΔΝΤ και το μνημόνιο.

Διά αυτού του λόγου λοιπόν προσωπικά θεωρώ ότι αυτές οι εκλογές πρέπει να δώσουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την κοινοβουλευτική χούντα του Γιωργάκη. Πρέπει να καταδικάσουμε λαϊκά το μνημόνιο, την Χούντα μας, και τις διάφορες άλλες ελίτ όπως το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συμμετάσχουμε στον αγώνα για άμεση έξοδο από την ΕΕ και την ΟΝΕ ώστε να αποτραπεί η συνεχής προσπάθεια των ντόπιων και ξένων ελίτ να μας μετατρέπουν σε υποτελείς υπηκόους του διεθνούς συστήματος της αγοράς και της αντιπροσωπευτικής δημοπρασίας!

Κατ αρχήν, η χούντα του ΠΑΣΟΚ και οι λόγοι για τους οποίους είναι ξεδιάντροπη και εγκληματική είναι γνωστοί.Είναι σε όλους τους πολίτες ορατό ότι δεν είχε καν την λαϊκή νομιμοποίηση καθώς πράττει ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που είχε προαναγγείλει ενώ γνώριζαν πλήρως και αυτονόητα την κατάσταση για την χώρα που παρέλαβαν. Κατεδαφίζει ανενδοίαστα κοινωνικές κατακτήσεις δεκαετιών σε ότι αφορά τις συντάξεις, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και άλλα δικαιώματα των εργαζομένων! Ξεπουλά κάθε πλούτο της κοινωνίας στις ξένες επενδύσεις και το κεφάλαιο ακόμα και στις βασικές ανάγκες των πολιτών. Ενώ όσοι δεν είναι ρατσιστές θα πρέπει οπωσδήποτε να καταδικάσουν τη μεταναστευτική πολιτική των πιο εξαθλιωμένων θυμάτων της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης τους μετανάστες οι οποίοι είναι τα απόλυτα θύματα και δεν φταίνε σε τίποτα, αυτοί που φταίνε είναι τα προνομιούχα στρώματα και η ίδια η ΕΕ σε συνεργασία με τους «αγανακτισμένους» πολίτες που στρέφονται άδικα κατά των μεταναστών, μέσα στην δική τους ανέχεια και τα δικά τους βάρη.

Την καταδικάζουμε την κοινοβουλευτική χούντα επειδή κυρίως ψεύδεται ασυστόλως και έχει αποδυθεί σε μία πρωτοφανή προπαγάνδα μαζί με τους εκτελεστές των εντολών τους τα ΜΜΕ για να πείσουν τους πολίτες πως τα μέτρα που λαμβάνονται είναι και καλά μονόδρομος και ότι δεν γίνεται αλλιώς να σωθεί η καημένη η πατρίδα μας. Όλοι τους οι εγκάθετοι της Κοινοβουλευτικής χούντας και τα τσιράκια τους γνωρίζουν πολύ καλά πως έχουν προταθεί πολύ σοβαρές και εμπεριστατωμένες λύσεις από διάφορους ειδικούς ακόμα και από αναλυτές του κατεστημένου, πράγμα που κάνει ακόμα πιο γελοία την ψευδολογία αυτής της κυβέρνησης!

Προφανώς μονόδρομος είναι για τους πολίτες να αυτό-οργανωθούν και να ρίξουν αυτή την κυβέρνηση στέλνοντας το δικό τους μήνυμα έναντι των ελίτ που κυβερνούν, ντόπιες και ξένες! Οι ελίτ δεν είναι αποτέλεσμα κάποια συνωμοσιολογίας που μερικοί πέφτουν στην «πλάνη» αυτή αλλά είναι συγκεκριμένη και ολοφάνερη.

-Η ελίτ αυτή αποτελείται από την οικονομική ελίτ που είναι οι Πολυεθνικές εταιρείες και οι διάφορες θυγατρικές τους που παίζουν και τον κυρίαρχο ρόλο σ αυτό που ονομάζουμε οικονομία της αγοράς.

-Την υπερεθνική πολιτική ελίτ δηλαδή όλοι οι γραφειοκράτες και οι επαγγελματίες πολιτικοί του συστήματος είτε σε υπερεθνικό επίπεδο πχ ΕΕ είτε σε εθνικό πχ η κυβέρνηση του κράτους-μέλος.

-Την υπερεθνική επαγγελματική ελίτ δηλαδή τα μέλη της που παίζουν σπουδαίο ρόλο σε διάφορους καίριους τομείς όπως τα διεθνή ΜΜΕ, think tanks κ.α.
Αφού εξήγησα συνοπτικά και αυτό χωρίς διάθεση συνωμοσιολογίας όπως παραπλανητικά κατηγορούν μερικοί ανοιχτόμυαλοι όσους προσπαθούν να καταρρίψουν τα taboo προχωρώ αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους πρέπει να βγούμε όχι μόνο από την ΟΝΕ αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση!

Είναι ολοφάνερο και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση πως η χώρα μας έχει μετατραπεί σε οικονομικό και εν πολλοίς πολιτικό προτεκτοράτο του διεθνούς συστήματος της αγοράς και της αντιπροσωπευτικής δημοπρασίας! Οι θεσμοί πάνω στους οποίους είμαστε και εμείς οι νέοι αναγκασμένοι να ζούμε έχουν επιβληθεί σταδιακά από τη δημιουργία της αντιπροσωπευτικής δημοπρασίας. Η σημερινή εξέλιξη της κατάστασης αυτής είναι να κυριαρχεί και να υπερισχύει κατά κράτος η αγορά έναντι της κοινωνίας και των εθνών-κρατών. Αυτό το ανερυθρίαστο παιχνίδι τους προφανέστατα είναι κατασκεύασμα των ανθρώπων και μάλιστα συγκεκριμένων τάξεων, συγκεκριμένων συμφερόντων όπως ακριβώς συμβαίνει και με τον Θεούλη και το πώς αυτός κατασκευάζεται για να εξυπηρετήσει κάποιους...

Με λίγα λόγια η νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση δεν οφείλεται στις κακές πολιτικές όπως διατείνεται μεγάλο μέρος της αριστεράς αλλά είναι συστημικό φαινόμενο και λογική εξέλιξη της ίδιας της δομής του συστήματος! Το οποίο οδηγεί τον άνθρωπο στην ανέχεια, στη μιζέρια, στην φτώχεια, στην έλλειψη ουσιαστικής δημοκρατίας, την διάλυση της κοινότητας, στον ρατσισμό, στην καταπίεση κάθε είδους και γενικά στην απίστευτη και απίθανη ανισότητα λόγω κακής κατανομής του πλούτου προς όφελος των ολίγων.

Συνεπώς η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το κύριο όργανο στην Ευρώπη που ενσωματώνει τη χώρα μας στην διεθνοποιημένη οικονομία της αγοράς και την νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση. Τα στατιστικά στοιχεία για την παραγωγική δομή της χώρας μας αποδεικνύουν και τις επιπτώσεις που είχε η ενσωμάτωση μας αυτή που αποδιάρθρωσε την ήδη μικρή παραγωγή μας και που κατάφερε με τις επιδοτήσεις και τον εύκολο δανεισμό να σχηματίσει μία καταναλωτική κοινωνία χωρίς καμία ουσιαστική παραγωγική βάση να ζει μέσα στη φούσκα που λογικά κάποτε θα έσκαγε!

Για να μην τα πολυλογώ αν δεν βγούμε από την ΕΕ, οι κεντρικές πολιτικές βάσεις της Χούντας και της Τρόικας θα μείνουν άθικτες που δεν είναι άλλες από τις ελευθερίες που προσφέρει η ΕΕ(διακίνησης εμπορευμάτων, κεφαλαίου, εργασίας και υπηρεσιών). Δεν είναι τυχαίο ότι η κοινή γνώμη έχει αρνητική γνώμη πλέον για την ΕΕ όπου το 57,7% εκφράζεται εναντίον των πολιτικών της και θα συνεχίσει να συμβαίνει αυτό όσο συνειδητοποιείται ότι δεν έχει σχέση ποιο κόμμα είναι στην εξουσία αλλά είναι η ίδια η δομή του συστήματος που οδηγεί σε τέτοιες πολιτικές!

Συμπερασματικά, λοιπόν και σύμφωνα με όλα αυτά θεωρώ πως η καλύτερη δημοκρατική επιλογή ενός συνειδητοποιημένου(και όχι τρομοκρατημένου όπως τον θέλει η εξουσία) πολίτη είναι να απομονώσει και να εξοντώσει έτσι πολιτικά κάθε κόμμα που στηρίζει την ΕΕ, το μνημόνιο και το ΔΝΤ. Να στηρίξει όσους καταφέρονται εναντίον των θεσμών, με σαφή επιχειρήματα και λύσεις για την περιεκτική δημοκρατία και για μία κοινωνία με πραγματικούς πολίτες. Αν δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, να τους γεμίσουμε με άκυρα ψηφοδέλτια στέλνοντας διάφορα μηνύματα κατά των θεσμών και της κυβέρνησης που επιβάλλει τα μέτρα. Σε καμία περίπτωση δεν είμαι υπέρ της αποχής για τον λόγο ότι θα ερμηνευθεί από τους κατεστημένους ως ένδειξη απάθειας ή και σιωπηρής αποδοχής των μέτρων! Μόνο γι αυτόν τον λόγο, αλλιώς θα ήμουν ΥΠΕΡ της αποχής καθώς το σύστημα αυτό δεν ανατρέπεται εκ των έσω…

-"Η παγκόσμια κρίση η Ελλάδα και το Αντισυστημικό κίνημα" (Τάκη Φωτόπουλου) εκδόσεις ΚΟΥΚΚΙΔΑ.