Κυριακή 31 Αυγούστου 2008

Επιστροφή..

Έπειτα από ένα διάστημα απουσίας- λόγω περιορισμένου χρόνου αλλά και της στασιμότητας που παρουσιάζει ο καιρός το καλοκαίρι- επιστρέφω στη πρόγνωση των καιρικών συνθηκών από τις οποίες φέτος ελπίζω να δεχτούμε έντονες συγκινήσεις και ακραία καιρικά φαινόμενα.

Νομίζω ότι μας το χρωστάει αυτό ο καιρός, καθότι τα 2 τελευταία χρόνια -κυρίως- ο χειμώνας εμφανιζόταν σπάνια και όταν το έπραττε ήταν ομολογουμένως απογοητευτικός ως προς την ένταση των φαινομένων. Ειδικά, στην βόρεια Ελλάδα κυριαρχεί περίεργα και επίμονα η απουσία έντονων καιρικών φαινομένων κατά τους τελευταίους χειμώνες κι απλά μας επισκέπτεται το ψύχος μόνο και μόνο για να τροφοδοτήσει τις νότιες περιοχές με χιόνια!!
Ακούγεται κάπως οξύμωρο αλλά φυσικά και δεν είναι. Όσο πλησιάζει ο "καιρός του χειμώνα" θα εμβαθύνω περισσότερο σε τέτοια ζητήματα και θα αναλύω τις παραμέτρους πρόγνωσης του καιρού...

Στα σημερινά πάντως, ο καιρός έχει μεταβληθεί σε πιο φθινοπωρινή όψη καθώς βρέχει αυτή τη στιγμή σε αρκετές περιοχές τις ανατολικής χώρας λόγω ενός αβαθούς συστήματος που επηρεάζει τη χώρα μας από χτές το απόγευμα και έπειτα. Οι θερμοκρασίες κυμαίνονται παντού κάτω των 30 βαθμών.

Αύριο αναμένεται βελτίωση ως προς τα καιρικά φαινόμενα ενώ θα παραμείνουν τα δροσερά επίπεδα της θερμοκρασίας και οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βορειανατολική κατεύθυνση 6-7 μποφόρ...