Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Βροχές και καταιγίδες καθ'οδόν...

Σημαντική επιδείνωση του καιρού αναμένεται από αύριο Παρασκευή στη χώρα μας. Ένα ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό προβλέπεται να κινηθεί προς την περιοχή μας από τα δυτικά προκαλώντας αρχικά στη δυτική Ελλάδα βροχές και προς το απόγευμα καταιγίδες κατά τόπους πολύ έντονες. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά, από αργά το απόγευμα.

Το Σάββατο(24-10) το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού της χώρας θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες οι οποίες φαίνεται ότι θα είναι έντονες κατά τόπους. Εξαιρούνται τα ΝΑ νησιωτικά τμήματα τα οποία δεν φαίνεται να επηρεαστούν από την κακοκαιρία. Οι άνεμοι Νοτιάδες χωρίς προβλήματα και η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Την Κυριακή(25-10) και τη Δευτέρα(26-10) ο καιρός θα παραμείνει βροχερός κυρίως στα Ηπειρωτικά τμήματα της χώρας. Στις υπόλοιπες περιοχές ήδη από την Κυριακή τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση. Προς το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται σχετική βελτίωση και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι ασθενείς ενώ η Θερμοκρασία αμετάβλητη.

Με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία τα οποία δεν πρέπει να θεωρούνται αξιόπιστα σε μακροπρόθεσμες προγνώσεις, παρά ταύτα επιχειρώντας να δώσω απλά την τάση του καιρού διαφαίνεται εις στο βάθος(γύρω στις 31-10) μία σημαντική επιδείνωση του καιρού με απότομη και ραγδαία πτώση της Θερμοκρασίας. Μένει να δούμε αν θα επιβεβαιωθεί το γεγονός αυτό και τις επόμενες ημέρες.