Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Ο καιρός έως και την Κυριακή

Τις τελευταίες ημέρες η καιρική δραστηριότητα της δυτικής Ευρώπης έχει μεταφερθεί κατά κάποιον τρόπο στη χώρα μας με άμεσο αποτέλεσμα την αλλαγή του καιρού σε πιο φθινοπωρινό σκηνικό με βροχές κατά διαστήματα στα ηπειρωτικά, κυριαρχία του βορείου ρεύματος και φυσικά σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.
Η εξέλιξη του καιρού παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς ο αντικυκλώνας εκ της Σκανδιναβίας αναμένεται τις επόμενες ημέρες να κινηθεί σταδιακά προς την ανατολική Ευρώπη και εν τέλει τα Βαλκάνια, προκαλώντας σε πρώτη φάση μεταβολή του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας και βροχές κυρίως στη βόρεια χώρα.
Συγκεκριμένα, αύριο δεν προβλέπεται τίποτα το αξιόλογο, μόνο κάποιες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά με πιθανότητα αυξημένη να πυκνώσουν στα ΝΔ και να σημειωθούν πρόσκαιρες ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 6 μποφόρ στο Αιγαίο και μέχρι 7 στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία κατά μέσο όρο πιο κάτω από τα συνήθη επίπεδα θα κυμανθεί γύρω στους 14-19 βαθμούς.
Το Σάββατο(25-4) ο καιρός θα είναι εν γένει καλός. Στα δυτικά αναμένεται όμως κάποιες νεφώσεις να δώσουν ασθενείς βροχές πρόσκαιρου χαρακτήρα. Προς το απόγευμα ίσως σημειωθούν ασθενείς βροχές στα ορεινά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 7 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο και μέχρι 5 στο Ιόνιο από ΒΔ συνιστώσα. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο παντού.
Την Κυριακή(26-4) σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία διαφαίνεται πρόσκαιρη αλλαγή του καιρού κυρίως στα βόρεια με βροχές και καταιγίδες σε συνδυασμό με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σχεδόν σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι βοριάδες στο Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βόρεια ίσως να μην καταφέρει να υπερβεί τους 16 βαθμούς.

Την ερχόμενη εβδομάδα ο καιρός στην χώρα μας αναμένεται βελτιωμένος τουλάχιστον μέχρι τα μέσα αυτής αντιθέτως στην δυτικο-κεντρική Ευρώπη αναμένεται σημαντική επιδείνωση με πολλές βροχές...περισσότερα αύριο.