Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Φθινοπωρινός καιρός

Διαδοχικές ατμοσφαιρικές διαταραχές φαίνεται ότι θα προκαλέσουν πολλές βροχές στις πλείστες περιοχές της χώρας μας. Το πρόσκαιρα αποκομμένο βαρομετρικό σύστημα στα 500hp σε συνδυασμό με την ανάπτυξη κάποιων διαταραχών στην Κεντρική Μεσόγειο οι οποίες θα ευρίσκονται ακριβώς στη κυκλοφορία του προαναφερθέντος αποκομμένου συστήματος το οποίο θα τις κατευθύνει προς την Ελλάδα, με άμεσο επακόλουθο τις βροχές και τις καταιγίδες!

Αναλυτικότερα, για αύριο Πέμπτη προβλέπονται βροχές και καταιγίδες αρχικώς στα δυτικά της Ελλάδας με σταδιακή ανατολική επέκταση. Τα φαινόμενα στα δυτικά, τα κεντρικά, στα νότια ηπειρωτικά και στο ανατολικό Αιγαίο αναμένεται να είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι δεν θα προκαλέσουν προβλήματα ενώ η θερμοκρασία αν και στα επίπεδα των 850hp(1500m σε ύψος κατά μέσο όρο) θα παρουσιάσει μικρή άνοδο, ιδίως στα Νότια οι πυκνές νεφώσεις και οι βροχές θα διατηρήσουν σταθερή τη θερμοκρασία στο έδαφος.

Την Παρασκευή(16-10) στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια αλλά και το ανατολικό Αιγαίο όπως επίσης και στα Νότια ηπειρωτικά οι βροχές αν και μέτριας εντάσεως θα επιμείνουν τουλάχιστον έως το απόγευμα. Οι άνεμοι εξασθενημένοι ενώ η θερμοκρασία σε μικρή ανεπαίσθητη άνοδο.

Το Σάββατο(17-10) και την Κυριακή(18-10) ο καιρός αναμένεται αρκετά βροχερός σχεδόν παντού. Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά, τα ηπειρωτικά και στο Ανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία αμετάβλητη όπως και οι άνεμοι.