Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011

Η αρχή του κόσμου και ο όφις...


Γένεσις. Τελικά πως δημιουργήθηκε το ον που λέγεται άνθρωπος ή αυτοαποκαλείται έτσι καθώς δεν υπάρχει κάποιο άλλο είδος να μπορεί να τον αποκαλέσει με τον δικό του τρόπο, ώστε να επαληθευτεί με αξιόπιστες πηγές η ονομασία αυτή.
Ξέχωρα από αυτές τις τεχνικές έννοιες. Μου κάνει εντύπωση πως πυροδοτήθηκε το big bang. Ξέρω υπάρχουν ερμηνείες και ο Hawkins έχει κατά νου περίπου πως. Δεν με ικανοποιεί, δεν προσφέρει λόγο για γέλια, το γέλιο κάνει καλό στην υγεία, και έτσι θεωρώ πως η επικρατέστερη θεωρία είναι αυτή της Ιερής γραφής, της Παλαιάς διαθήκης, βασισμένη πάντα στον Θεό, που ως γνωστόν κατά τους προφήτες του δημιούργησε την πλάση(τελεσίδικο). Η ιστορία του χριστιανισμού λοιπόν εξηγεί με σαφή τρόπο την έναρξη αυτού του κόσμου. Στη καινή διαθήκη αναλύονται τα μετέπειτα. Αρχικά όμως τι υπήρχε;

Ο Θεός. Ο οποίος είναι αυταίτιος. Δυστυχώς για εμάς. Απειροτέλειο ον με παντογνωσία και αγαμία άπειρη. Έχει αιτία της ύπαρξης του τον εαυτό του. Σύμφωνα, με τον, ειδήμονα, Απ. Παύλο, γνωστό για την προσήλωση του στη διάδοση του χριστιανισμού πολύ αργότερα βέβαια, όταν και γεννήθηκε ο γιος του Θεού.


Τι έκανε ο θεός; Καθόταν μόνος του στο απόλυτο μηδέν, σε μία μαύρη τρύπα που δεν πυροδοτήθηκε. Γιατί; Έπρεπε πρώτα να αποδείξει ότι υπάρχει ο ίδιος, γι αυτό, και έμεινε κάποιο διάστημα σε συμπαντική κλίμακα μόνος, μηδενιστής δηλαδή. Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αυτή και εκ του μηδενός δημιούργησε το σύμπαν, τη γην και τον ουρανό.(Γεν. 1,1).