Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

Καιρός να μην πάμε διακοπές..(ανανεωμένο άρθρο 24-6)


Ανανεωμένο άρθρο για τον καιρό(Τετάρτη 24-6)


Ιδιαίτερα εποικοδομητικός εξελίσσεται ο διάλογος στο άρθρο μου(Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς Θρησκεία;) αλλά επειδή οι καιρικές εξελίξεις δεν μπορούν να περιμένουν κρίνω σημαντική τη συγγραφή αυτού του άρθρου διότι κάτι φαίνεται να αλλάζει στον καιρό της χώρας μας από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας και έπειτα, ιδίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα!


Η επέκταση μίας σφήνας στα δυτικά της Ευρώπης θα ευνοήσει την εξάπλωση μίας σκάφης χαμηλών πιέσεων από τα Βόρεια προς την κεντρική Μεσόγειο όπου λόγω της ταχύτητας της εν λόγω κίνησης φαίνεται ότι θα αποκόψει ένα οργανωμένο σύστημα -σπάνιο για τα δεδομένα της εποχής που διανύουμε- το οποία σταδιακά θα κινηθεί προς την περιοχή μας!
Η εξέλιξη αυτή θα προκαλέσει ιδιαίτερα έντονη επιδείνωση του καιρού στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα της Ευρώπης από τη Δευτέρα(22-6) και έπειτα, όπου κατά διαστήματα θα επηρεάζει και τα βόρεια και κεντρικά της Ελλάδος!
Η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή σε όλη σχεδόν τη χώρα και ιδιαίτερα στα βόρεια τμήματα!

Την Τετάρτη(24-6) όλα δείχνουν ότι οι βροχές θα είναι πιο έντονες σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες! Στα δυτικά, σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά όπως επίσης και στο ΒΑ Αιγαίο αναμένεται η εκδήλωση βροχών και καταιγίδων κατά περιόδους και κατά διαστήματα με πιο έντονο χαρακτήρα. Οι άνεμοι δεν θα μεταβληθούν σημαντικά ενώ η θερμοκρασία σε σχετικά χαμηλά για την εποχή επίπεδα!

Και η συνέχεια της εβδομάδας έως και το Σ/Κ δεν φαίνεται ότι θα αλλάξει σημαντικά το σκηνικό του καιρού, κάτι που απογοητεύει αν μη τι άλλο όσους επέλεξαν τις διακοπές τους αυτή την περίοδο.

Το αποκομμένο χαμηλό στα ΝΑ της Ευρώπης θα συνεχίζει να προκαλεί αστάθεια κατά τις απογευματινές κυρίως ώρες στα ηπειρωτικά και κυρίως στα βόρεια τμήματα της Ελλάδας ενώ η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα!

Αναλυτικά, για αύριο Πέμπτη(25-6) στη δυτική, βόρεια Ελλάδα όπως επίσης και στο ανατολικό Αιγαίο αναμένεται η ανάπτυξη νεφώσεων που προς το απόγευμα θα δώσουν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα πιθανότητα αυξημένη υφίσταται για τις ορεινές περιοχές για μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι δεν θα προκαλέσουν πρόβλημα ενώ η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα κυρίως στα βόρεια της χώρας!!

Την Παρασκευή(26-6) στα βόρεια τμήματα της χώρας, στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο αναμένονται κατά περιόδους βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά! Στην υπόλοιπη χώρα αρκετά υψηλό το ενδεχόμενο εκδήλωσης αστάθειας και στα πεδινά ηπειρωτικά προς το απόγευμα. Οι άνεμοι αμετάβλητοι ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα για την εποχή(22-26 στα βόρεια μόλις).

Το Σ/Κ ο καιρός αναμένεται άστατος στα ηπειρωτικά με κατά διαστήματα βροχές και σποραδικές καταιγίδες ιδίως το απόγευμα. Θα υπάρχουν όμως και διαστήματα παύσης των φαινομένων όπου θα εκδηλώνονται. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυρίως στα νότια της χώρας.