Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Το νου σου!

Το παρακάτω εικαστικό, μεταφρασμένο από το ιδιαίτερα κολασμένο ιστολόγιο το λεγόμενο ως «Διαγόρας ο Μήλιος» καταδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε οι άνθρωποι την πραγματικότητα. Μου άρεσε τόσο που το δημοσιεύω και εδώ αφού λέει ότι η αντιγραφή είναι ελεύθερη. Και όπου ελευθερία; Εκεί θα βρείτε και την αμφισβήτηση του Αεροχείμαρρου(όπου αεροχείμαρρος βέβαια το όνομα του υποφαινόμενου καθώς είναι ταυτιζόμενες έννοιες).


Γι αυτό τον λόγο λοιπόν θα πρέπει να σας ενημερώσω για θέματα Θρησκευτικού και θεολογικού περιεχομένου έστω κι αν αυτό συμβαίνει μέσω εικαστικού εγχειρήματος. Δεν πρέπει να μένετε πίσω σε αυτά, είναι αμαρτία. Επειδή με απασχολεί πολύ το «τι ονειρεύεται ο Θεούλης» θέλω να μπω στην σκέψη πρώτα των ανθρώπων. Όπως παρατηρείτε, στην πρώτη φωτογραφία με τις μουσικές νότες, εμφανίζεται κάποιος σαν και εμένα. Είναι η έννοια της δημιουργίας, ο εγκέφαλος ο οποίος βγάζει υπέροχες νότες που μαγεύουν τον αποδέκτη τους. Ένας τέτοιος εγκέφαλος περιέχει συνθέσεις και μελωδίες, εν ολίγοις παίζει πιάνο και τραγουδά! Και τι πιο ωραίο να κάθεσαι να τον ακούς.

Στην μεσαία εικόνα βλέπουμε περίεργα σύμβολα, σαν κώδικες να κυριαρχούν τον εγκέφαλο και αυτά να ξεστομίζει το εικονιζόμενο ανθρώπινο κεφάλι. Εδώ σας θέλω! Στο προηγούμενο ποστ σας μίλησα για τα λεγόμενα υποσυνείδητα μηνύματα που εμφανίζονται στα blog, στη μουσική κ.α. Ακριβώς αυτό δείχνει και η εικόνα αυτή. Μολυσμένος καθώς είσαι από ανάποδα μηνύματα αναγκαστικά ξεστομίζεις ύμνους εις τον σατανά, χωρίς να καταλαβαίνεις τι ακριβώς λες. Πολλοί που ίσως διαβάζετε αυτό το μπλογκ βρίσκεστε στην ίδια ακριβώς φάση μη μπορώντας να κάνετε κάτι γι αυτό. Πχ Να προσκυνήσετε πηγαίνοντας στα «4» κανένα εικόνισμα της Παναγίας μας της παρθένου. Και επειδή είστε εγωιστές και δεν θέλετε να ταπεινωθείτε προτιμάτε να έχετε το 666 στα κεφάλια σας.(Τώρα που το ανάφερα, ωραία πρακτική προσκυνήματος αυτή θα ήθελα να την κάνουν και νεότερες παρουσίες για να είχε νόημα όπως οι παρελάσεις, κρίμα μπορούν να βγάλουν τρελά λεφτά οι παπάδες -ήδη βγάζουν με τόσες αναστάσεις-).

Η τελευταία εικόνα μας δείχνει το κενό, το αισθητό τίποτα, να κυριαρχεί το μυαλό που ξαφνικά από αυτό βγαίνει η έννοια «Θεός» όπως τα σωματίδια της ύλης. Δεν θα προσθέσω πολλά, έτσι είναι τα λέει όλα. Το μυστήριο της ύλης οδηγεί τους ανθρώπους στην Θεοποίηση του! Ο θεός είναι μέσα μας λοιπόν ως τίποτα αλλά μερικούς πραγματικά τους πονάει βαθιά.