Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Περί της Αγ. Τριάδος..

Τίθεται βεβαίως το ζήτημα της αμαρτίας και η σημασία που αυτή παίρνει στον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά. Γνωστό αποτελεί βέβαια το ότι ο Χριστιανικός Θεός είναι διατεθειμένος να συγχωρήσει κάθε αμαρτία του ανθρώπου. Δεδομένου ότι η καλή προδιάθεση του Θεού απέναντι στο δημιούργημα του, αποδεικνύεται εύκολα με μία απλή έρευνα στους βίους των Αγίων της Εκκλησίας, σε διάφορα άλλα εκκλησιαστικά κείμενα ή και στην ίδια την Αγ. γραφή. Εκεί θα μπορέσουμε να διαπιστώσουμε ότι βρίθουν από ιστορίες όπου διάφοροι δούλοι του Θεού κατά κύριο λόγο από προσωπικό συμφέρον διέπραξαν όλων των ειδών των εγκλημάτων, όπως ληστείες, βιασμούς ή ακόμα και φόνους! Παρά ταύτα μετανόησαν ειλικρινά και αγιοποιήθηκαν από τους θρησκευτικούς πατέρες. Απορίας άξιο βέβαια το πώς ακριβώς μετράται η πραγματική μεταμέλεια κάποιου.

Υπάρχει όμως μία βλασφημία που αν την διαπράξεις δεν θα συγχωρεθείς ποτέ. Αυτή είναι η αμφισβήτηση του Αγίου Πνεύματος. Ιδού και η απόδειξη:


«Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον» 12:31 Διὰ τοῦτο λέγω ὑμῖν, πᾶσα ἁμαρτία καὶ βλασφημία ἀφεθήσεται τοῖς ἀνθρώποις, ἡ δὲ τοῦ Πνεύματος βλασφημία οὐκ ἀφεθήσεται τοῖς ἀνθρώποις•»


Αν λοιπόν έχεις κάποιες αμφιβολίες για την εγκυρότητα της Αγίας Τριάδας που στο κάτω κάτω από μόνη της αποτελεί μία παράνοια της ανθρώπινης φύσης, δεν θα συγχωρεθείς ποτέ. Πρέπει να αποδεχτείς αν θέλεις να λέγεσαι χριστιανός ότι και να σου πλασάρουν ακόμα κι αν αυτό αντικρούει τις αρχές της λογικής σου. Αυτό που προτείνω είναι απλά να απαρνηθείς όλα αυτά τα δόγματα και να ζήσεις μέσα στον υπέροχα σκληρό κόσμο μας με την προοπτική ότι θα γίνεις ένα αξιοσέβαστο πρόσωπο μακριά από υπερφυσικούς φανατισμούς.

Από το ιστολόγιο του Διαγόρα αυτή η πανέμορφη απεικόνιση της Αγ. Τριάδας, πραγματικά συγκλονίζει τους πάντες..με τους ακατάληπτους ορισμούς της.


(κλικ για μεγέθυνση)