Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Απογευματινές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα βόρεια και δυτικά...

Όλα τα στοιχεία συγκλίνουν πλέον ότι ο καιρός στη δυτική και βόρεια Ελλάδα θα μεταβληθεί σημαντικά αρχής γενομένης από την αύριο Πέμπτη(28-5) όπου στα ΒΔ τμήματα της χώρας αλλά και κατά μήκος της Πίνδου αναμένονται οι λίγες αρχικώς νεφώσεις να πυκνώσουν προς το απόγευμα και να σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες δεν αποκλείεται να έχουν έντονο χαρακτήρα κυρίως στα ΒΔ. Προς το βράδυ αργά ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά επίπεδα γύρω στους 25-29 βαθμούς σε γενικές γραμμές.

Την Παρασκευή(29-5) το καλοσχηματισμένο χαμηλό βαρομετρικό που θα στροβιλίζεται στην κεντρο-ανατολική Ευρώπη σε συνδυασμό με ένα επιφανειακό αβαθές χαμηλό που αναμένεται να σχηματιστεί στην περιοχή μας θα προκαλέσουν από το μεσημέρι και έπειτα πολλές βροχές και τοπικά έντονες καταιγίδες στα βόρεια και τα δυτικά τμήματα της χώρας μας. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται προς το απόγευμα και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στη νότια Ελλάδα.


Το Σάββατο(30-5) απόρροια του ψυχρού τομέα του χαμηλού στην ανατολική Ευρώπη ο καιρός στα βόρεια και τα δυτικά θα είναι ήδη από το πρωί άστατος με βροχές ή τοπικές καταιγίδες που πρόσκαιρα προς το μεσημέρι ίσως ενταθούν. Από το απόγευμα αναμένεται βελτίωση του καιρού. Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα με τις νεφώσεις και τις βροχές θα σημειώσει πτώση ενώ στις υπόλοιπες περιοχές δεν αποκλείεται να φτάσει τους 27-30 βαθμούς.


Αύριο θα διαθέτω στοιχεία για την επόμενη εβδομάδα, όπως όλα δείχνουν οδεύουμε σε νέα άνοδο της θερμοκρασίας αλλά το πόσο θα διαρκέσει είναι ένα καλό ερώτημα....