Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

Είμαστε τελικά ρατσιστές;; Αποφασίστε!

Αν και το προηγούμενο άρθρο θα έλεγα «πείραξε» κάποιους άθεους επειδή προσπάθησα να επικεντρωθώ σε αυτά που μας ενώνουν άθεους και πιστούς, το αυτονόητο δηλαδή τέλος πάντων.
Κρίνω ιδιαίτερα σημαντική τη δημοσκόπηση που διεξήγαγε η Public Issue η οποία δημοσιεύεται στην «καθημερινή της Κυριακής» . Το θέμα βεβαίως της έρευνας είναι επίκαιρο και δεν είναι άλλο από τους μετανάστες στην Ελλάδα!

Επειδή το φαινόμενο της ρεφορμιστικής αριστεράς, και ιδιαίτερα στη χώρα μας στο να αποδίδει την ρετσινιά του «ρατσιστή» Έλληνα είναι σύνηθες για να μη μιλήσω ότι όποιος τολμήσει να κατακρίνει τις πρακτικές του Ισραηλινού κράτους χαρακτηρίζεται άμεσα ως «αντισημίτης» από τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων(κατ’ επιλογή φυσικά ανάλογα με τα εκάστοτε ρεύματα ή συμφέροντα και όχι επί της ουσίας).

Αν θέλετε τη δική μου άποψη ο Έλληνας είναι ρατσιστής όσο και ο άνθρωπος γενικά έχει αυτήν την ιδιότητα εκ φύσεως, πως το λένε, στο DNA του. Δεν έχει να κάνει με την καταγωγή ή τη φυλή παρά με μία ιδιότητα της ανθρώπινης συμπεριφοράς που καθορίζεται ο βαθμός της από τα προσωπικά βιώματα ή και συλλογικά κάθε κοινωνίας!

Επί της ουσίας θα έλεγα ότι τα αποτελέσματα της έρευνας είναι κατατοπιστικά:
Κατ ‘αρχήν γενικά αποδεικνύεται μέσω αυτής ότι ο Έλληνας είναι μεν φοβικός απέναντι στους μετανάστες αλλά όχι ρατσιστής καθότι όπως δείχνει η έρευνα το 87% εμφανίζεται θετικό στο γεγονός ότι οι μετανάστες πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα και παροχές με τους Έλληνες!!
Με όσα ακούγονται για τη λαθρομετανάστευση μπορεί να υπάρχει μία συντηρητική στροφή της κοινωνίας καθώς πολλοί(62%) δεν αξιολογούν θετικά την παρουσία τους στη χώρα μας αλλά ταυτόχρονα αυξήθηκε το ποσοστό που κατανοεί την κακομεταχείρισή τους και εν γένει τις άθλιες συνθήκες κατά τις οποίες επιβιώνουν αγγίζοντας το 65%!!
Επίσης ιδιαίτερα ενθαρρυντικό κρίνεται το ποσοστό εκείνων που τάσσονται υπέρ του Τζαμιού (56%) ενώ το ποσοστό για τη δημιουργία ισλαμικού νεκροταφείου φτάνει το 71%!

Ο καθένας μπορεί να κρίνει κατά το δοκούν όμως νομίζω ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι τόσο περίπλοκο θέμα λόγω του ότι στις κοινωνικές επιστήμες δεν υπάρχει η αντίστοιχη αντικειμενικότητα των θετικών, και είναι χρέος μας τέτοια ζητήματα να τα θεωρούμε ιδιαίτερα ευαίσθητα και να τα εξετάζουμε ψύχραιμα χωρίς προκαταλήψεις.

Την έρευνα μπορείτε να τη δείτε εδώ