Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Εκτίμηση του καιρού μέχρι και το Σάββατο(16-5)

Επειδή ήδη αναφέρθηκα σε προηγούμενο άρθρο μου για τον καιρό που θα επικρατήσει το Σ/Κ, σ' αυτό το άρθρο θα επιχειρήσω μία εκτίμηση του καιρού για όλη την ερχόμενη εβδομάδα δεδομένου ότι η κυκλοφορία στην ατμόσφαιρα καθιστά την πρόγνωση εύκολη για την περιοχή της Ελλάδας.
Συγκεκριμένα, από το Σ/Κ και κυρίως τη νέα εβδομάδα θα υπερισχύσει μία έντονη αντικυκλωνική ροή η οποία ουσιαστικά το μόνο που θα κάνει είναι να παρεμποδίζει όλες τις υφέσεις που θα διασχίζουν την Ευρώπη να επηρεάσουν τη χώρα μας. Εξαιτίας του γεγονότος αυτού συν το ότι θα ευνοηθεί η μεταφορά αρκετά θερμών για την εποχή αερίων μαζών από τα ΒΔ της Αφρικής προς την περιοχή μας, ο καιρός θα θυμίσει καλοκαίρι!

Αναλυτικότερα, τη Δευτέρα(11-5) ο καιρός θα είν
αι αίθριος. Από το απόγευμα όμως αναμένεται ανάπτυξη κάποιων νεφώσεων στα ηπειρωτικά που δεν αποκλείεται αυτές να πυκνώσουν ακόμη περισσότερο και να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα και κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι δε θα προκαλούν προβλήματα ενώ η θερμοκρασία θα ανέλθει στα πεδινά ηπειρωτικά στους 27-29 βαθμούς!
Για την Τρίτη(12-5) ο καιρός θα έχει ακριβώς την ίδια πορεία, δηλαδή θα ξεκινήσει αίθριος παντού ενώ προς το απόγευμα και πάλι η μερική αστάθεια στην ατμόσφαιρα θα προκαλέσει τοπικά φαινόμενα στα ορεινά ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία αμετάβλητη.
Από την Τετάρτη(13-5) έως την Σάββατο(16-5) θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας καθώς η μερική αστάθεια φαίνεται ότι θα εκλείψει. Η θερμοκρασία αμετάβλητη.


(κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση)

Ο προγν. χάρτης απεικονίζει την κυκλοφορία της ατμόσφαιρας στα 300hp(9000m κατά μέσο όρο) για την Τετάρτη(13-5).