Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Η εξέλιξη του καιρού...

Αστάθεια θα προκαλέσει σήμερα μία ατμοσφαιρική διαταραχή με κέντρο την αδριατική θάλασσα, το θερμό μέτωπο αυτής θα περάσει πάνω από τις βόρειες κυρίως περιοχές της χώρας μας. Αναμένονται λοιπόν παροδικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια όπου σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν μετά το μεσημέρι τοπικές βροχές ή και σποραδικές καταιγίδες, με πιο έντονα τα φαινόμενα στα ΒΔ. Για αύριο Τετάρτη, ως φαίνεται από τα προγνωστικά μοντέλα καιρού, η αστάθεια θα περιοριστεί κυρίως στα βόρεια ορεινά παρά ταύτα θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις οι οποίες όμως δεν φαίνεται να έχουν τη δυναμική να εξελιχθούν σε αξιόλογα φαινόμενα στα πεδινά. Η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα με σήμερα. Οι άνεμοι δεν θα προκαλούν προβλήματα.

Την Πέμπτη(15-4) και την Παρασκευή(16-4) εξαιτίας της "δράσης" ενός συνεσφιγμένου μετώπου στα βόρεια της Ελλάδας, προβλέπεται να δώσει νέα αστάθεια στην ατμόσφαιρα και να σημειωθούν μετά το μεσημέρι πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή μπόρες, στα βόρεια και κεντρικά κυρίως τμήματα. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός σε γενικές γραμμές θα είναι καλός με λίγες τοπικές "υψηλές" νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο αγγίζοντας σε πολλές περιοχές τους 20-22 βαθμούς. Οι άνεμοι ασήμαντοι.

Το Σάββατο(17-4) σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία προβλέπεται αίθριος καιρός. Λόγω της ενίσχυσης του βορείου ρεύματος συνέπεια της διαταραχής από τη Βόρεια Ευρώπη που αναμένεται να πλησιάσει προς τα Βαλκάνια, θα ρίξει κάπως τη θερμοκρασία κυρίως προς τη νύχτα του Σαββάτου και έπειτα. Περισσότερο αισθητή θα γίνει η πτώση στα βόρεια και ιδίως στα ορεινά τμήματα.

Περισσότερα τις επόμενες ημέρες.