Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Πτώση το Σ/Κ+νέα άνοδος από την Τρίτη(16-6)

Όπως ακριβώς σας τα περιέγραψα στο προηγούμενο άρθρο μου φαίνεται ότι θα κυλήσει ο καιρός.
Συγκεκριμένα, από το Σάββατο(13-6) αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας σε όλη σχεδόν τη χώρα και την επαναφορά της στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, καθότι τις προηγούμενες ημέρες κυμαινόταν αρκετά πάνω από τις μέσες κλιματικές τιμές του μηνός!


Σε επίπεδο κυκλοφορίας, καθοριστικό ρόλο θα παίξει μία σκάφη χαμηλών πιέσεων από τη Σκανδιναβία που θα εξαπλωθεί ως φαίνεται έως και τη Τουρκία προκαλώντας πτώση της θερμοκρασίας στα ΝΑ τμήματα της Ευρώπης.


Κρίνω όμως ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι η εξέλιξη αυτή πρόκειται να είναι πρόσκαιρη, διότι ουσιαστικά η κατάσταση αυτή που θα επιφέρει την πτώση του υδραργύρου στην περιοχή μας, θα είναι το αντίκτυπο μίας νέας επέκτασης σφήνας υψηλών πιέσεων συνοδευόμενη από αρκετά θερμές αέριες μάζες στα ΒΔ της Αφρικής η οποία κατ' αρχήν θα επηρεάσει τις δυτικές περιοχές της Ευρώπης εν συνεχεία όμως και από τις αρχές τις επόμενης εβδομάδας θα μετακινηθεί προς τα κεντρο-ανατολικά της ευρωπαϊκής Ηπείρου και δια μέσω της κυκλοφοριακής ροής των ανέμων τμήμα των θερμών αερίων μαζών θα επιφέρει νέα άνοδο και στην περιοχή μας ενώ αντιθέτως στα δυτικά τμήματα της Ευρώπης η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε συνδυασμό με κατά τόπους έντονες βροχές....


Έτσι συνοψίζοντας θα έλεγα ότι η δροσιά του Σ/Κ δεν φαίνεται ότι θα κρατήσει πολύ. Στα χαρακτηριστικά του καιρού, εκτός από την πτώση της θερμοκρασίας θα είναι και η ενίσχυση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο που θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ κάνοντας την αίσθηση της θερμοκρασίας χαμηλότερη από την πραγματική!
Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά δεν θα υπερβεί τους 23-29 βαθμούς ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επικρατεί κυρίως στα βόρεια, ψύχρα!

Από τη Δευτέρα(15-6) και κυρίως από την Τρίτη(16-6) και έπειτα όπως προανέφερα η θερμοκρασία θα ξανά πάρει την ανιούσα...

4 σχόλια:

The Schrodinger's Dragon είπε...

Με την άδεια σου θα βάλω το site σου στο μετεωρολογικό e-tool μου:
Περί Καιρού...

aeroxeimarros είπε...

Φυσικά και έχεις την άδεια μου!

Να εισαι καλά

Ασυγχώρητη είπε...

Εδώ μας έψησε. Παρασκευή 42 βαθμούς κατά τις 2. Και ψες εδώ στο κέντρο του νησιού είχε υγρασία παραλίας. Θα χρειαστώ αναπνευστήρα φέτος :P

aeroxeimarros είπε...

Ασυγχώρητη, ο καιρός θα συνεχίσει να είναι θερμός αν και προς την Τρίτη ίσως αισθανθείτε εκεί κάποια ανακούφιση, αλλά γενικά η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα όλη την εβδομάδα!