Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2009

Τυφώνας στην Ιαπωνία...

Άσχημα τα νέα για τους κατοίκους της Ιαπωνίας! Οι βροχές και οι σφοδροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή τις τελευταίες ώρες οφείλονται στην ενίσχυση ενός κυκλωνικού συστήματος(Τυφώνας) το οποίο από σήμερα θα πλησιάσει τις ακτές στα Νότια της Ιαπωνίας με συνέπεια την περαιτέρω ενίσχυση των ανέμων και την εκδήλωση σφοδρών καταιγίδων οι οποίες αναπόφευκτα θα προκαλέσουν προβλήματα, ίσως μεγάλης έκτασης.

Ο τυφώνας αναμένεται να διασχίσει όλη σχεδόν την Ιαπωνία μέσα σε λίγα 24 ωρα, πράγμα που έχει θέσει σε επιφυλακή όλες τις αρμόδιες αρχές της χώρας. Ενδεικτικώς να αναφέρω ότι στις ακτές οι άνεμοι δεν αποκλείεται να ξεπεράσουν τα 210km/h!

Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το σύστημα θα βυθιστεί στα 975hp μέσα σε λίγες ώρες παρά του ότι θα περάσει και από την στεριά όπου κατά κανόνα εξασθενούν οι τυφώνες, στην προκειμένη περίπτωση όμως το ιδιαίτερο ανάγλυφο της Ιαπωνίας, δεν θα σταματήσει την ισχύ του συστήματος.

Από την Παρασκευή αναμένεται σημαντική εξασθένηση της διαταραχής.

Παραθέτω μία δορυφορική φωτογραφία της πληγείσας περιοχής...

http://www.meteo-news.gr/gr/news/asia/1254807639

3 σχόλια:

Skouliki είπε...

χαμος δηλαδη !

καλησπερες

Παρούσα! είπε...

Περιμένοντας να τον ζήσουμε.....
στο Χοκάιντο-Σαππόρο σε λίγες ώρες....

aeroxeimarros είπε...

@Skouliki

Καλημέρα!!

@Παρούσα!

Αν έχεις εξοπλιστεί καταλλήλως και είσαι ασφαλής, καλή κινηματογράφηση αυτού του εκπληκτικού φαινομένου της φύσης αλλά και ιδιαιτέρως καταστροφικού, ελπίζω μόνο να μην υπάρξουν απώλειες ανθρώπων διότι για υλικές είναι σχεδόν σίγουρο…