Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2010

Εργασία επί του εγχειριδίου της Ορθοδοξίας "Ο τελωνισμός των ψυχών"(2)...

Ο άγιος Πατέρας Γρηγόριος μία φορά και έναν καιρό, απ αυτούς τους καλούς που σε κάνουν να θέλεις να βγεις έξω, ζούσε μαζί με μία τίμια χριστιανή, την γερόντισσα Θεοδώρα σε ένα μοναστήρι που η κύρια απασχόληση των μοναχών του ήταν να φοβούνται τον Θεό.

Αυτή η ηλικιωμένη γυναίκα όμως κάποια μέρα πέθανε. Παρά του ότι ήταν ευλαβής και θυσιαζόταν για τον Χριστό, ήρθε η ώρα της να αποχαιρετίσει τον μάταιο κόσμο της γης. Ο μοναχός Γρηγόριος, λοιπόν την συμπαθούσε πάρα πολύ και λυπήθηκε για αυτή την απώλεια. Μία μέρα εκεί που καθόταν, αναρωτήθηκε για το αν σώθηκε η ψυχή της γερόντισσας. Ναι, σωστά καταλάβατε, ακόμα κι αν είσαι έτοιμος να θυσιαστείς για την αγάπη του Χριστού, ακόμα κι αν τρέμεις τον Θεό, και τηρείς τα όσα σου επιβάλλει μέσα στην ελευθερία σου βέβαια, μπορεί και να σε στείλει στον διάολο. Είναι από αυτά τα λάθη, τα θεία που κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει. Στο cern κάποιοι προσπάθησαν, ως γνήσιοι δαίμονες ή κατειλημμένοι απ αυτούς άνθρωποι να αναζητήσουν το σωματίδιο του Θεού και έτσι να καταφέρουν να εξηγήσουν κάποια πράγματα για την σύσταση, τις ιδιότητες του αλλά και την συμπεριφορά του αλλά μάταιες οι προσπάθειες προς το παρόν. Το σωματίδιο του Θεού φαίνεται ότι ξέρει να κρύβεται. Όπως σωστά προέβλεψε ο προφήτης Λιακόπουλος, το πείραμα απέτυχε διότι οι δυνάμεις του καλού, ο στρατός του συγκεκριμένα, εμπόδισαν μία τρομερή ανακάλυψη που θα έβαζε φωτιά στην πίστη των ανθρώπων.

Τέλος πάντων, αρκετά επιστημονικά είπα. Έλεγα λοιπόν, ότι ο Θεός κάνει κάποιες φορές λάθη. Δεν είναι αλάνθαστος και γι αυτό οι βαθιά θρησκευόμενοι φοβούνται ακόμα κι αν ξέρουν ότι τηρούν όλους τους νόμους του Θεού τους. Οι απαιτήσεις του Θεούλη είναι πέρα των δυνατοτήτων του δημιουργήματος του και έτσι μοιραία υποκύπτει ο άνθρωπος στο έλεος του παντοδύναμου. Ο Γέροντας λοιπόν είχε ένα όνειρο περίεργο , απ αυτά που νομίζουμε ότι είναι αληθινά. Άκουσε μία φωνή να του λέει «Σήκω(στην πραγματικότητα του είπε «Τσακίσου») και έλα κοντά στον πνευματικό σου πατέρα για να πάτε να δείτε τη Θεοδώρα». Δεν πρέπει να τα πολυλογώ λοιπόν, διότι εδώ ευρίσκεται η ουσία της ζωής μας. Η Θεοδώρα του διηγήθηκε -στον ύπνο του όλα αυτά- αλλά ήταν πραγματικότητα απλά είχε περάσει σε άλλη διάσταση, για το τι τράβηξε για να σώσει την ψυχή της. Μαρτύρησε περνώντας από τα λεγόμενα τελώνια της ψυχής, τα οποία είναι 23 σε αριθμό και θα τα αναλύσουμε σταδιακώς.

1.Το τελώνιον της καταλαλιάς

«Εδώ συναντήσαμε το τελώνιο της κατακρίσεως στο οποίο ήταν μία συγκέντρωση μαύρων και καθόταν ο αργηγός τους με πολλή πονηριά, σ αυτό αμέσως σταθήκαμε. Πίστεψε με παιδί μου Γρηγόριε, όσους κατέκρινα στην ζωή μου, μου απεκάλυψαν τα πρόσωπα και τηω ώρα μέχρι και μία λέξη ακόμη μου την φανέρωσαν και ζητούσαν να δικαστώ, ενώ με συκοφαντούσαν κιόλας. Οι άγγελοι που με συνόδευαν τους πλήρωσαν(!) από εκείνα που μου χάρισε ο γέροντας μου και ετσι φύγαμε αμέσως από εκεί»

Βλέπετε, ακόμα και στον παράδεισο υπάρχει η ρουσφετολογία και οι πληρωμές κάτω από το τραπέζι. Γι αυτό και το παρέθεσα περίπου όπως είναι. Στην συνέχεια όμως θα τα περιγράψω πιο γενικά και μέσω από το δικό μου μάτι για να μπορώ να σχολιάζω αγαπητοί μου αναγνώστες.


2. Το Τελώνιον της βρισιάς και του φθόνου

«Και ανεβαίνοντας λίγο ακόμη, η γερόντισσα συνάντησε το Τέρας της βρισιάς το πλήρωσε και αυτό και έτσι έφυγε από εκεί, ενώ εκείνη την ώρα οι Άγγελοι συνομιλούσαν επί του θέματος και το πόσο ωφέλεια έχει αυτή η ψυχή. Εκεί που φλυαρούσαν, οι Άγγελοι, έφθασαν όλοι μαζί στο τελώνιο του φθόνου και επειδή δεν είχαν οι μαύροι καμιά κατηγορία να πουν, λόγω της χάρης του Θεού, αναχώρησαν γρήγορα. Οι αφρικανοί, έτριζαν τα δόντια τους από τον Θυμό τους.»3. Το Τελώνιον του ψεύδους

« Όπως μας εξηγεί ο μοναχός μας, ανεβαίνοντας σε μεγάλο ύψος(200 hp) συνάντησε η μοναχή μας το τελώνιο του ψέμματος στο οποίο οι αφρικανοί ήταν πολυάριθμοι που τα πρόσωπα τους ήταν πολύ άσχημα, φαίνεται η γερόντισσα είχε δυτικά γούστα. Ο αρχηγός τους γεμάτος υπερηφάνεια, έφερε πολλές αποδείξεις ψέματος, από την παιδική ηλικία. Έτσι απαιτούσαν να γίνει η δίκη καθώς οι αποδείξεις ήταν αληθινές και λεπτομερείς. Οι Άγγελοι όμως με την βοήθεια του πνευματικού πατέρα της γερόντισσας, πλήρωσαν και εδώ και έτσι η ηρωίδα μας ξέφυγε και από αυτό το τελώνιο!!»

4. Το Τελώνιον του θυμού και της οργής

« Λίγο πιο πάνω ήταν το εν λόγω τελώνιο. Εδώ ήσαν πολλοί μαύροι, γενικά φαίνεται ότι εδώ στα τελώνια υπάρχουν μόνο αφρικανοί καθώς ως φαίνεται από εκεί ξεκίνησε η εξέλιξη του ανθρώπου, έτσι ο αρχηγός τους γεμάτος οργή και θυμό κάτι έλεγε στους άλλους δαίμονες αλλά η ηρωίδα μας δεν μπορούσε να διακρίνει τα λεγόμενα του καθώς η φωνή του ήταν τόσο άγρια που δεν ακουγόταν καλά. Παρουσίασαν τα πάντα, όποιον κοίταξε άγρια η γερόντισσα, με ποιους θύμωσε, ποιους φοβέριζε κατά την επίγεια ζωή της κ.α. Όμως και εδώ πλήρωσαν οι Άγγελοι και αναχώρησαν όλοι.»

5. Το Τελώνιον της υπερηφάνειας και της βλασφημίας

« Στο τελώνιο της υπερηφάνειας δεν βρήκαν να πουν τίποτα οι δαίμονες και έτσι πέρασαν χωρίς να πληρώσουν εδώ. Καθώς όμως πήγανε στο τελώνιο της βλασφημίας οι άγριοι δαίμονες παρουσίαζαν αποδείξεις που έφεραν την γερόντισσα να βρίζει 3 φορές τα Θεία στα νιάτα της. Όμως οι Άγγελοι παρουσίασαν με την σειρά τους αποδείξεις από τις εξομολογήσεις της γερόντισσας και έτσι πλήρωσαν και πέρασαν και από αυτό.»

6. Το Τελώνιο της φλυαρίας και μωρολογίας

«Κατά την συνεχή άνοδο τους συνάντησαν και αυτό το τελώνιο. Εδώ εξεταζόταν όλες οι φλυαρίες και οι αισχρές μωρολογίες της γερόντισσας κατά τα νιάτα της, τα διάφορα σατανικά τραγούδια που άκουγε και τα σχετικά. Αφού όμως πλήρωσαν, έφυγαν και από εδώ. Έτσι είναι αν έχεις τα μέσα, τότε περνάς αν όχι την έκατσες γι αυτό οι iron maiden είναι κακός σύμβουλος.»

7. Το Τελώνιον του τόκου και του δόλου

«Η γερόντισσα ποτέ δεν ξεγέλασε άνθρωπο, ούτε καν ζώο, γι αυτό και πέρασε ανέξοδα από αυτό το τελώνιο.»

8. Το Τελώνιο της οκνηρίας και του ύπνου

«Σ αυτό εξεταζόταν εάν κοιμόταν και τεμπέλιαζε να πάει η γερόντισσα στην εκκλησία ή δεν έκανε το καλό που θέλει ο Θεός στην ζωή της. Οπότε καλό είναι να μην πάτε στα κλαμπ τις νύχτες και διασκεδάζετε διότι σας παρασύρουν κοιμάστε πολλές ώρες και έτσι δεν πάτε στην εκκλησία πράγμα που θα έχουν να πουν κατά σας, οι δαίμονες.»

9. Το Τελώνιο της φιλαργυρίας

«Εδώ επικρατούσε ομίχλη και σκοτάδι. Οι άνεμοι γύρω στα 3 μποφόρ, και η θερμοκρασία χαμηλή. Δεν βρήκαν οι μαύροι καμία ενοχή. Παρατηρούμε γενικά ότι οι μαύροι θέλουν μόνο να πληρώνονται, αν γίνει αυτό δεν τους νοιάζει η ψυχή των ανθρώπων γι αυτό και περνούν από εδώ άνετα όσοι διαχειρίζονται το χρήμα μέσω του μοναχισμού. Με τον Θεό πρέπει να τα έχεις καλά και όλα τα άλλα λύνονται.»

Σ αυτό το σημείο θα σταματήσω, η συνέχεια στο επόμενο άρθρο. Όμως επειδή καταπιάστηκα με θέματα που καλώς ή κακώς έχουν να κάνουν με τους Δαίμονες θα ήθελα να παραθέσω ένα βίντεο όπου ο Λιάκο αποδεικνύει την ύπαρξη των Νεφελίμ καθώς ως φαίνεται ένα απ αυτά τα πλάσματα βγήκε βόλτα και για κακή του τύχη χτύπησε πάνω σε ένα πυλώνα του ηλ. Ρεύματος με συνέπεια να το απαθανατίσουν κάποιοι μάρτυρες. Απίστευτη, απόδειξη της ύπαρξης τους….(εδώ)

2 σχόλια:

Sotirios είπε...

Ιστορίες σαν αυτή είχα διαβάσει αλλά τις είχα ξεχάσει, μ' αυτές τις ιστορίες =παραμύθια κρατούν τον κόσμο υπό την εξουσία τους.

aeroxeimarros είπε...

...αγαπητέ φίλε το θέμα είναι ότι ο κόσμος τα πιστεύει,και αυτός ακριβώς είναι ο προβληματισμός διαφόρων επιστημονικών ερευνών.....