Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Οι άθεοι γνωρίζουν οι Θρήσκοι μαύρα μεσάνυχτα περί Θρησκείας!


Σαφώς και οι κοινωνικές έρευνες που διεξάγονται από διάφορους φορείς, έχουν μία βαρύτητα. Μπορεί να μην εκφράζουν πάντα αντικειμενικά το θέμα για το οποίο πραγματεύονται αλλά σε καμία περίπτωση δεν γίνεται να παραγνωριστούν. Αποτελούν εργαλεία που συνήθως χρησιμεύουν στους ειδικούς για να βγάλουν επιστημονικά συμπεράσματα και να αποκαλύψουν τις τάσεις που έχει μία κοινωνία απέναντι σε διάφορα μείζονα ζητήματα.

Για να γίνω πιο σαφής, πολλοί είναι αυτοί που προσάπτουν σε έναν άθεο την κατηγορία ότι δεν γνωρίζει καλά τα πράγματα της Θρησκείας και γι αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι άπιστος. Σύμφωνα με τους υπέρμαχους αυτής της άποψης, οι πιστοί και ειδικά οι βαθιά θρησκευόμενοι έχουν απόλυτη επίγνωση της θρησκείας που λατρεύουν επειδή απλά έχουν μελετήσει τα άγια και ιερά κείμενα με συνέπεια ο λόγος αυτών των κειμένων να μην τους δίνει άλλη επιλογή παρά μόνο να τα πιστέψουν!

Κι όμως!

Δεν πάει έτσι! Και όχι δεν θα αναπτύξω τους λόγους για τους οποίους δεν ισχύει αυτό. Είναι πάρα πολλοί και εξάλλου θέλω να μιλάω με στοιχεία. Οπότε θα αρκεστώ σε μία ενδιαφέρουσα έρευνα που διεξήχθη στις ΗΠΑ από ανεξάρτητο φόρουμ για την Θρησκεία και την Δημόσια ζωή θέτοντας 32 ερωτήσεις σε 3400 άτομα, ερωτήσεις που είχαν σχέση με την βίβλο, το κοράνι κ.α. Το συμπέρασμα είναι το εξής: Αυτοί που απάντησαν σωστά είναι οι άθεοι και οι αγνωστικιστές, και μετά ακολουθώντας τους οι Εβραίοι και οι Μορμόνοι! Που είναι οι χριστιανοί; Στον πάτο!

Εν τω μεταξύ, το 45% των ερωτηθέντων που δήλωσαν καθολικοί δεν ήξεραν ότι στη Θεία κοινωνία μεταλαβαίνουν το σώμα και το αίμα του Ιησού μέσω του άρτου και του κρασιού αντίστοιχα!

Έλεος ρε παιδιά, ούτε τις δεισιδαιμονίες σας δεν γνωρίζετε καλά!!Διότι ως γνωστόν,η θεία μετάληψη έχει τις ρίζες της στο βάθος της ανθρώπινης ιστορίας, ιστορίες για αγρίους αφού στηριζόταν στην ανθρωποφαγία και τις θυσίες!(Περισσότερα για το θέμα αυτό εδώ)

Την έρευνα μπορείτε να τη δείτε εδώ:http://www.cosmo.gr/OddlyEnough/USA/290423.html

14 σχόλια:

Ιοκάστη είπε...

Ναι συμβαίνει αυτό. Οι πιστοί δεν αμφισβητούν την πίστη τους, μαθαίνουν κάποια πράγματα από την οικογένεια και το σχολείο όταν είναι μικροί και αυτά αρκούν. Έτσι όπως λειτουργούν οι θρησκείες σήμερα δεν χρειάζεται να ξέρεις πολλά για να πιστεύεις, το αντίθετο μάλιστα.

Κι εγώ περισσότερα έμαθα για τον χριστιανισμό όταν έγινα άθεη :P

aeroxeimarros είπε...

Ιοκάστη μου έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα.Βέβαια σίγουρα, και να ξέρεις πολλά περί Θρησκείας δεν σημαίνει ότι ταυτόχρονα θα είσαι και άθεος. Διότι όπως λες απλά η πλύση εγκεφάλου παίζει σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της συνείδησης. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα για εμένα οι μάρτυρες του Ιεχωβά οι οποίοι γνωρίζουν τα παντα για τις γραφές τους ενώ δεν μπορούν καν να τις αμφισβητήσουν!

Πάντως και εγώ σαν και εσένα, επειδή ασχολήθηκα έγινα άθεος! (τυχαίο; δε νομίζω!)

Ανώνυμος είπε...

ΑΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ. ΑΡΑ ΑΦΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΘΕΟΣ ΠΩΣ ΑΜΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΘΕΟΤΗΤΑ ΤΟΥ; ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ. ΟΥΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ, ΟΥΤΕ ΤΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ, ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ... ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟ-ΣΟΣΙΑΛΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΙΣΤΕ ΑΘΕΟΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ... ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΘΑ ΚΟΧΛΑΣΕΤΕ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ......

aeroxeimarros είπε...

Ανώνυμε σχολιαστή. Κάνεις ένα λάθος κατ αρχήν με τον ορισμό την λέξης «πίστης». Ο άθεος δεν αποδέχεται την θρησκευτική πίστη, όχι σε ότι αφορά τους άλλους αλλά για τον εαυτό του. Δεν έχει θρησκευτική πίστη και αυτό είναι στάση ζωής.

Αναμφισβήτητα θρησκευτική πίστη υπάρχει στα κεφάλια πολλών πιστών. Άρα, σαν ιδέα ο Θεός υπάρχει εφόσον πολλοί άνθρωποι πιστεύουν σε αυτόν. Φυσικά, αν με ρωτάς εμένα αν υπάρχει και πέρα από τα κεφάλια των πιστών, θα σου πω όχι δεν υπάρχει!! Στην πραγματικότητα, η αθεΐα είναι μία πεποίθηση στην μη ύπαρξη του Θεού ενώ η θρησκευτική πίστη μία λατρεία στον Θεό. Δεν υπάρχει καμία σύγχυση. Η αθεΐα δεν αποτελεί απλώς μια στάση άρνησης ή απόρριψης που προσδιορίζεται μόνο εν σχέσει με τις θρησκείες. Είναι στάση ζωής, μια στάση θετική και δημιουργική. Ο άθεος πιστεύει, όχι στον θεό, αλλά στον άνθρωπο, στην ύλη, στη λογική, στο αχαλίνωτο σεξ και πάει λέγοντας…

Σε ότι αφορά τις πολιτικές μου πεποιθήσεις θα έλεγα απλά ότι είμαι ελεύθερος και δεν είμαι υπέρμαχος κάποιας συγκεκριμένης ιδεολογίας, αν και απεχθάνομαι τις απολυταρχικές και αυταρχικές πεποιθήσεις.

Όσο για την κόλαση, θα κοχλάζουμε είναι η αλήθεια; Πρόσεχε όμως διότι κατά τας γραφάς ο Θεός θα σας δείξει έστω για λίγο πως περνούν όσοι δεν τον συμπάθησαν για να δείτε πως είναι. Μην σου περάσει η ιδέα με όσα θα βλέπεις να πας εκεί τελικά. Θα είναι αργά! :P

The Schrodinger's Dragon είπε...

Ανώνυμε, θρήσκος είναι αυτός που πιστεύει στην πίστη του και είναι πιστό αντίγραφο του αντικειμένου της καθολικά ομολογουμένης πίστης. Μην ρωτήσεις γιατί! Ακριβώς για τον ίδιο λόγο που αποφάσισες εσύ να ορίσεις έτσι αυθαίρετα τον άθεο! Οπότε πάρε μια παρήχηση (αν και η παρήχηση εφαρμόζεται σε σύμφωνα μόνο) της πίστης για να 'χεις!

Aeroxeimarre εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η έρευνα, well done!

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΑΝΟΙΞΩ ΕΝΑ ΚΕΡΑΚΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΝΑ ΣΕ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΜΕΝΟ ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΚΕΡΑΚΙ... ΑΣ ΤΟ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΚΑΠΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟΠΟ.

Σταλαγματιά είπε...

Εγώ θα σταθώ στον τίτλο σου και θα πω πως είναι άκρως εύστοχο και δυστυχώς δεν νομίζω πως θα αλλάξει...

Ανώνυμος είπε...

Μαύρα μεσάνυχτα και λίγα λες... τι κρίμα

aeroxeimarros είπε...

@Σταλαγματιά

Με τιμά η παρουσία σου εδώ. Και ναι δεν θα αλλάξει διότι ο κόσμος υποφέρει από αμάθεια. :P

@Αιώνια Ερωμένη (μου) χαχαχα :P

Καλώς ήρθες στον χώρο μου αγαπητή με το τέλειο ψευδώνυμό σου. Και εσύ μας τιμάς.. Όσο γι αυτό που λές είναι όντως κρίμα διότι θεωρώ πως όταν πιστεύεις κάτι πρέπει να το μελετήσεις ιδιαίτερα, και όχι να το κάνουν αυτό για σένα όσοι δεν πιστεύουν(και εγώ μέσα σ αυτούς). :)

aeroxeimarros είπε...

... ανώνυμε, χαμένο κεράκι δεν πάει ποτέ.Βέβαια δεν με καίει το θέμα αλλά να ξες. Κάνε την καλή πράξη και άσε τον Θεό σου να με κρίνει ελπίζω σατιρικά. Δεν τα μπορώ τα σοβαρά! :))

Άθεος είπε...

Πολύ καλά τα είπες aeroxeimare
Και χωρίς τα συμπεράσματα της έρευνας, αυτό πίστευα και πριν, για να απαντήσω και στον Ανώνυμο με τα κεφαλαία γράμματα: Δεν είναι ο άθεος αυτός που δεν έψαξε, αλλά ο πιστός που πίστεψε χωρίς να ψάξει. Εννοείται ότι ο άθεος ήταν πιστός από… νήπιο και κάποια στιγμή έψαξε και βρήκε αυτό που τον έκανε να πάψει να πιστεύει!
Πώς μπορούν κάποιοι να σκέφτονται χωρίς λογική, είναι άξιον απορίας!
Ευχαριστώ aeroxeimare και για τον σύνδεσμο.

aeroxeimarros είπε...

Ωραία τα λες αγαπητέ Άθεε! Η διαδικασία με την οποία γίνεσαι άθεος είναι συγκεκριμένη: λογική και έρευνα!

Τίποτα, δεν χρειάζεται να ευχαριστείς! :)))