Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2010

Για τις επικείμενες εκλογές: Γαμιούνται η ΕΕ, το ΔΝΤ και η Χούντα μας!

Εν όψει εκλογών λοιπόν και θα ήθελα σας παρακαλώ σ αυτό το σημείο να διατυπώσω την άποψη μου γι αυτό το δημοκρατικό δικαίωμα που μας δίνει η Χούντα του ΠΑΣΟΚ. Τουλάχιστον στην παρούσα φάση θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να είναι και η ΝΔ!

Κανείς σώφρων άνθρωπος δεν διαφωνεί στο ότι αυτές οι εκλογές είναι ξεχωριστές και οι σημαντικότερες από κάθε άλλη φορά –ακόμα και σε σχέση με τις εθνικές εκλογές- όσο κι αν ακούγεται οξύμωρο. Πρωτίστως επειδή έχουμε να κάνουμε με τοπικές εκλογές που για έναν πολίτη της δημοκρατίας αποτελεί τη φυσική του κοινότητα όπου είναι το μοναδικό μέρος από το οποίο μπορεί να αυτό-οργανώνεται δημοκρατικά ως πραγματικός πολίτης ενός δημοκρατικού συστήματος. Αυτή η κυβέρνηση, ή μάλλον αυτή η Χούντα όμως με τον «Καλλικράτη» προσπαθεί να το καταργήσει και αυτή την πιθανή επαναστατική δράση του πολίτη μέσω της αυτό-οργάνωσης του και δημιουργεί περιφερειακές ελίτ και υπερδήμους με αυξημένες αρμοδιότητες, αφήνοντας εννοείται τους τοπικούς άρχοντες σε ρόλο παθητικών συντονιστών των κεντρικών αποφάσεων. Έτσι έρχομαι στον πρώτο λόγο για τον οποίο δεν πρέπει να ψηφίσουμε όσους στηρίζει η Χούντα μας.

Έπειτα κανείς δεν αμφιβάλλει ότι βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη περίοδο της μεταπολίτευσης για τον ελληνικό λαό(λέω και μερικά αστειάκια) του οποίου θεμελιακά δικαιώματα καταρρίπτονται για χάρη της μεγιστοποίησης των κερδών από τις μεγάλες επιχειρήσεις όπως αυτές εκφράζονται από την χούντα και την ΕΕ. Συνεπώς έχουμε να κάνουμε με την πιο ξεδιάντροπη κυβέρνηση μεταπολεμικά και με ένα «ομοιάζον» σε Θεοκρατικό καθεστώς προτεκτοράτου του διεθνούς συστήματος της αγοράς στο οποίο μονόδρομος είναι η συλλογική αντισυστημική δράση…

Διευκρινίζω ότι σ αυτό το άρθρο δεν εκφράζω τις απόψεις κάποιου κόμματος ή δεν στηρίζω κανένα συνδυασμό από τα κόμματα που κατεβαίνουν στις εκλογές οπότε ίσως απογοητευτούν μερικοί που δεν θα υποστηρίξω τις συνήθεις απόψεις των προοδευτικών, όπως παρατηρώ σε διάφορα blogs και συζητήσεις ακόμα και στο facebook. Θα προσπαθήσω να καταρρίψω τα taboo και τις προκαταλήψεις που έχουν μερικοί για το πώς πρέπει να απαντήσει ο Ελληνικός λαός προς την Χούντα που τον κυβερνά. Και θα καταφερθώ εννοείται εναντίον της διεθνοποιημένης οικονομίας της αγοράς πράγμα που σημαίνει πως δεν στηρίζω κανένα κόμμα που υποστηρίζει έμμεσα ή άμεσα την ΕΕ, το ΔΝΤ και το μνημόνιο.

Διά αυτού του λόγου λοιπόν προσωπικά θεωρώ ότι αυτές οι εκλογές πρέπει να δώσουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την κοινοβουλευτική χούντα του Γιωργάκη. Πρέπει να καταδικάσουμε λαϊκά το μνημόνιο, την Χούντα μας, και τις διάφορες άλλες ελίτ όπως το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συμμετάσχουμε στον αγώνα για άμεση έξοδο από την ΕΕ και την ΟΝΕ ώστε να αποτραπεί η συνεχής προσπάθεια των ντόπιων και ξένων ελίτ να μας μετατρέπουν σε υποτελείς υπηκόους του διεθνούς συστήματος της αγοράς και της αντιπροσωπευτικής δημοπρασίας!

Κατ αρχήν, η χούντα του ΠΑΣΟΚ και οι λόγοι για τους οποίους είναι ξεδιάντροπη και εγκληματική είναι γνωστοί.Είναι σε όλους τους πολίτες ορατό ότι δεν είχε καν την λαϊκή νομιμοποίηση καθώς πράττει ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που είχε προαναγγείλει ενώ γνώριζαν πλήρως και αυτονόητα την κατάσταση για την χώρα που παρέλαβαν. Κατεδαφίζει ανενδοίαστα κοινωνικές κατακτήσεις δεκαετιών σε ότι αφορά τις συντάξεις, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και άλλα δικαιώματα των εργαζομένων! Ξεπουλά κάθε πλούτο της κοινωνίας στις ξένες επενδύσεις και το κεφάλαιο ακόμα και στις βασικές ανάγκες των πολιτών. Ενώ όσοι δεν είναι ρατσιστές θα πρέπει οπωσδήποτε να καταδικάσουν τη μεταναστευτική πολιτική των πιο εξαθλιωμένων θυμάτων της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης τους μετανάστες οι οποίοι είναι τα απόλυτα θύματα και δεν φταίνε σε τίποτα, αυτοί που φταίνε είναι τα προνομιούχα στρώματα και η ίδια η ΕΕ σε συνεργασία με τους «αγανακτισμένους» πολίτες που στρέφονται άδικα κατά των μεταναστών, μέσα στην δική τους ανέχεια και τα δικά τους βάρη.

Την καταδικάζουμε την κοινοβουλευτική χούντα επειδή κυρίως ψεύδεται ασυστόλως και έχει αποδυθεί σε μία πρωτοφανή προπαγάνδα μαζί με τους εκτελεστές των εντολών τους τα ΜΜΕ για να πείσουν τους πολίτες πως τα μέτρα που λαμβάνονται είναι και καλά μονόδρομος και ότι δεν γίνεται αλλιώς να σωθεί η καημένη η πατρίδα μας. Όλοι τους οι εγκάθετοι της Κοινοβουλευτικής χούντας και τα τσιράκια τους γνωρίζουν πολύ καλά πως έχουν προταθεί πολύ σοβαρές και εμπεριστατωμένες λύσεις από διάφορους ειδικούς ακόμα και από αναλυτές του κατεστημένου, πράγμα που κάνει ακόμα πιο γελοία την ψευδολογία αυτής της κυβέρνησης!

Προφανώς μονόδρομος είναι για τους πολίτες να αυτό-οργανωθούν και να ρίξουν αυτή την κυβέρνηση στέλνοντας το δικό τους μήνυμα έναντι των ελίτ που κυβερνούν, ντόπιες και ξένες! Οι ελίτ δεν είναι αποτέλεσμα κάποια συνωμοσιολογίας που μερικοί πέφτουν στην «πλάνη» αυτή αλλά είναι συγκεκριμένη και ολοφάνερη.

-Η ελίτ αυτή αποτελείται από την οικονομική ελίτ που είναι οι Πολυεθνικές εταιρείες και οι διάφορες θυγατρικές τους που παίζουν και τον κυρίαρχο ρόλο σ αυτό που ονομάζουμε οικονομία της αγοράς.

-Την υπερεθνική πολιτική ελίτ δηλαδή όλοι οι γραφειοκράτες και οι επαγγελματίες πολιτικοί του συστήματος είτε σε υπερεθνικό επίπεδο πχ ΕΕ είτε σε εθνικό πχ η κυβέρνηση του κράτους-μέλος.

-Την υπερεθνική επαγγελματική ελίτ δηλαδή τα μέλη της που παίζουν σπουδαίο ρόλο σε διάφορους καίριους τομείς όπως τα διεθνή ΜΜΕ, think tanks κ.α.
Αφού εξήγησα συνοπτικά και αυτό χωρίς διάθεση συνωμοσιολογίας όπως παραπλανητικά κατηγορούν μερικοί ανοιχτόμυαλοι όσους προσπαθούν να καταρρίψουν τα taboo προχωρώ αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους πρέπει να βγούμε όχι μόνο από την ΟΝΕ αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση!

Είναι ολοφάνερο και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση πως η χώρα μας έχει μετατραπεί σε οικονομικό και εν πολλοίς πολιτικό προτεκτοράτο του διεθνούς συστήματος της αγοράς και της αντιπροσωπευτικής δημοπρασίας! Οι θεσμοί πάνω στους οποίους είμαστε και εμείς οι νέοι αναγκασμένοι να ζούμε έχουν επιβληθεί σταδιακά από τη δημιουργία της αντιπροσωπευτικής δημοπρασίας. Η σημερινή εξέλιξη της κατάστασης αυτής είναι να κυριαρχεί και να υπερισχύει κατά κράτος η αγορά έναντι της κοινωνίας και των εθνών-κρατών. Αυτό το ανερυθρίαστο παιχνίδι τους προφανέστατα είναι κατασκεύασμα των ανθρώπων και μάλιστα συγκεκριμένων τάξεων, συγκεκριμένων συμφερόντων όπως ακριβώς συμβαίνει και με τον Θεούλη και το πώς αυτός κατασκευάζεται για να εξυπηρετήσει κάποιους...

Με λίγα λόγια η νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση δεν οφείλεται στις κακές πολιτικές όπως διατείνεται μεγάλο μέρος της αριστεράς αλλά είναι συστημικό φαινόμενο και λογική εξέλιξη της ίδιας της δομής του συστήματος! Το οποίο οδηγεί τον άνθρωπο στην ανέχεια, στη μιζέρια, στην φτώχεια, στην έλλειψη ουσιαστικής δημοκρατίας, την διάλυση της κοινότητας, στον ρατσισμό, στην καταπίεση κάθε είδους και γενικά στην απίστευτη και απίθανη ανισότητα λόγω κακής κατανομής του πλούτου προς όφελος των ολίγων.

Συνεπώς η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το κύριο όργανο στην Ευρώπη που ενσωματώνει τη χώρα μας στην διεθνοποιημένη οικονομία της αγοράς και την νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση. Τα στατιστικά στοιχεία για την παραγωγική δομή της χώρας μας αποδεικνύουν και τις επιπτώσεις που είχε η ενσωμάτωση μας αυτή που αποδιάρθρωσε την ήδη μικρή παραγωγή μας και που κατάφερε με τις επιδοτήσεις και τον εύκολο δανεισμό να σχηματίσει μία καταναλωτική κοινωνία χωρίς καμία ουσιαστική παραγωγική βάση να ζει μέσα στη φούσκα που λογικά κάποτε θα έσκαγε!

Για να μην τα πολυλογώ αν δεν βγούμε από την ΕΕ, οι κεντρικές πολιτικές βάσεις της Χούντας και της Τρόικας θα μείνουν άθικτες που δεν είναι άλλες από τις ελευθερίες που προσφέρει η ΕΕ(διακίνησης εμπορευμάτων, κεφαλαίου, εργασίας και υπηρεσιών). Δεν είναι τυχαίο ότι η κοινή γνώμη έχει αρνητική γνώμη πλέον για την ΕΕ όπου το 57,7% εκφράζεται εναντίον των πολιτικών της και θα συνεχίσει να συμβαίνει αυτό όσο συνειδητοποιείται ότι δεν έχει σχέση ποιο κόμμα είναι στην εξουσία αλλά είναι η ίδια η δομή του συστήματος που οδηγεί σε τέτοιες πολιτικές!

Συμπερασματικά, λοιπόν και σύμφωνα με όλα αυτά θεωρώ πως η καλύτερη δημοκρατική επιλογή ενός συνειδητοποιημένου(και όχι τρομοκρατημένου όπως τον θέλει η εξουσία) πολίτη είναι να απομονώσει και να εξοντώσει έτσι πολιτικά κάθε κόμμα που στηρίζει την ΕΕ, το μνημόνιο και το ΔΝΤ. Να στηρίξει όσους καταφέρονται εναντίον των θεσμών, με σαφή επιχειρήματα και λύσεις για την περιεκτική δημοκρατία και για μία κοινωνία με πραγματικούς πολίτες. Αν δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, να τους γεμίσουμε με άκυρα ψηφοδέλτια στέλνοντας διάφορα μηνύματα κατά των θεσμών και της κυβέρνησης που επιβάλλει τα μέτρα. Σε καμία περίπτωση δεν είμαι υπέρ της αποχής για τον λόγο ότι θα ερμηνευθεί από τους κατεστημένους ως ένδειξη απάθειας ή και σιωπηρής αποδοχής των μέτρων! Μόνο γι αυτόν τον λόγο, αλλιώς θα ήμουν ΥΠΕΡ της αποχής καθώς το σύστημα αυτό δεν ανατρέπεται εκ των έσω…

-"Η παγκόσμια κρίση η Ελλάδα και το Αντισυστημικό κίνημα" (Τάκη Φωτόπουλου) εκδόσεις ΚΟΥΚΚΙΔΑ.

11 σχόλια:

tsaxpina είπε...

Συμφωνώ μαζί σου, έξω το ΔΝΤ και η ΕΕ!
Αλλά πιστεύεις οτι η γιαγιά ο παπούς ο ¨μέσος Έλληνας" ο Ελληναράς θα σκεφτεί έτσι; Ο καθένας την παρτούλα του θα σκεφτεί δυστυχώς....

aeroxeimarros είπε...

Τσαχπίνα μου έχεις δίκιο γι αυτό και θεωρώ πως αν δεν μπορούσε να παρερμηνευθεί η αποχή ως σιωπηρή αποδοχή των μέτρων που περνά η κυβέρνηση, θα ήμουν ΥΠΕΡ της.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλοί τρόποι να εκφράσεις τη δυσαρέσκεια σου για ένα σύστημα που ευνοεί τις σχέσεις πελατειακού τύπου, και με το δίκιο τους μερικοί καθώς το κάνουν από ανάγκη επιβίωσης…Τι μπορείς να πεις, εφόσον ο καθένας προσπαθεί να σωθεί από το να πέσει στο γκρεμό; Έτσι το έχουν κάνει το σύστημα από την γέννηση του Νεοελληνικού κράτους, μην γελιόμαστε.

Σε συζητήσεις που κάνω στα μπλογκς και στο facebook παρατηρώ τόσο μεγάλη ποικιλία απόψεων για το ποιος αποκαλείται ελληναράς! Είναι πολλοί που έχουν το προσωπείο του προοδευτικού και ότι θα ψηφίσουν την αριστερά της εξέλιξης και της προόδου(και άλλες μαλακίες), που όμως δεν βλέπουν ότι είναι σαν τις σκατόφατσες του κατεστημένου τη στιγμή που δεν μπορούν να αμφισβητήσουν τους ίδιους τους θεσμούς. Από αυτούς μπορεί να χαρακτηριστεί η αποχή ως «Ελληναράς». Κι όμως η αποχή είναι πολιτική πράξη και ένα αναφαίρετο δικαίωμα κάποιου που δεν θέλει να πάρει μέρος στο τσίρκο!

EvanT είπε...

Αααχ... ανάθεμα κι αν σ'αυτή τη χώρα ψηφίσαμε ΜΙΑ φορά για δήμαρχο με στόχο να βγάλουμε καλό δήμαρχο και όχι να κάνουμε δημοψήφισμα για την κυβέρνηση.

tsaxpina είπε...

Εγώ σχετικά για την αποχή έχω ακούσει 3 απόψεις...
α) οτι ειναι δικαίωμα σου να απέχεις για να δείξεις την δυσαρέσκεια σου
β) οτι δεν το έχεις αυτό το δικαίωμα μιας και είναι σαν να συμφωνείς με τον πρωτο και να μην παίρνεις πολιτική θέση.
γ) αν απέχεις θα δώσεις μεγαλύτερη πλειοψηφία και δύναμη στους μετανάστες να αποφασίσουν και αυτοί φυσικά θα ψηφίσουν τους δικούς τους.

Αναλογικά δηλαδή είναι 1 (Υπερ) προς 2(Κατά)

Εγώ δεν ξέρω ακόμα τι θα κάνω από την μία θέλω να πάω και να ψηφίσω, να πάρω το άσπρο και να τους μπινελικώσω και από την άλλη λέω, μήπως θα αλλάξει και τίποτα;


O Ελληνάρας για εμένα είναι αυτός που θα κράξει το πολιτικό γίγνεσθαι αλλά με την πρώτη ευκαιρία αν του δωθεί θα συνάψει πελατειακές σχέσεις. Αυτη η πολιτική μας έφερε εδώ....

aeroxeimarros είπε...

@EvanT

Αν πιστεύεις πως υπάρχει τέτοια δυνατότητα τότε πάω πάσο!Πάντως θα πρέπει να ζεις σε άλλον πλανήτη...

@Τσαχπίνα

Συμφωνώ απόλυτα, ο ελληναράς έτσι ορίζεται και έτσι θα ψηφίσει δεν υπάρχει αμφιβολία γι αυτό! Τώρα, υπάρχουν και οι "ιδεαλιστές" που νομίζουν ότι ζουν σε μία ωραία πλασμένη κοινωνία χωρίς κανένα πρόβλημα, και το μόνο που τους νοιάζει είναι να ψηφίσουν έναν καλο δήμαρχo...

tsaxpina είπε...

Για να είσαι ιδεαλιστής με αυτήν την ένοια δύο τινά συμβαίνουν.
α) ή είσαι του γιατρού, και δεν βλέπεις τι γίνεται.
β) ή είσαι πλούσιος και δεν σε νοιάζει.

aeroxeimarros είπε...

..φυσικά να τονίσω ότι δεν αναφέρομαι στον EvanT..

Black Bedlam είπε...

Καλώς σε βρίσκω.Νομίζω ότι συμφωνούμε.Συμφωνούμε σε πολλά σημεία και μάλλον σ΄αυτά που είναι ουσιαστικά και θίγουν την ουσία του θέματος.
Για μένα αυτή η ουσία βρίσκεται στην κρίση και στο τι λογής κρίση είναι αυτή.Με δυο λόγια θεωρώ ότι είναι η "δομική" κρίση του καπιταλιστικού συστήματος.
Αδιέξοδη και νομοτελειακή.Βάζει μπροστά όλους τους μηχανισμούς που διαθέτει προκειμένου να συνεχίσει την κυριαρχία του.Σ΄αυτήν του την προσπάθεια σκορπίζει τον όλεθρο αλλαλάζοντας
"Αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων" Αν τώρα σε τούτη την κρίσιμη στιγμή δεν υπάρξει ένα δυνατό και αποφασιστικό Μαζικό Λαϊκό Κίνημα να του δώσει την χαριστική βολή και να το ανατρέψει,θα πετύχει τον στόχο της κυριαρχίας του έχοντας εξοντώσει μέρος των παραγωγικών δυνάμεων.
Αυτό δεν κρατάει πολύ η κρίση επανέρχεται δριμύτερη.Φοβάμαι ότι έχουμε χάσει την ευκαιρία μη μπορώντας οι συνεπείς δυνάμεις η πρωτοπορία της εργατικής τάξης να πείσουμε και να εμπνεύσουμε τον κόσμο ώστε να ανταποκριθεί στην ιστορική του διαδρομή στον ιστορικό του ρόλο.
Ε,μην σου κατεβάσω από την πρώτη φορά ολόκληρο σεντόνι.Τι θα έχουμε να λέμε.Αν πάντως θέλεις λεπτομέρειες για την άποψή μου στην προτελευταία μου ανάρτηση κάνω αναφορά σ΄αυτές μου τις απόψεις.
Καλό κουράγιο και καλή δύναμη είναι πολλά αυτά που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

aeroxeimarros είπε...

@Black Bedlam

Καλώς σε βρίσκω και εγώ φίλε μου. Πολύ εύστοχο το σχόλιο σου, θίγει την ίδια την ουσία του ζητήματος. Τι λογής κρίση είναι αυτή, είναι πλέον ολοφάνερο παγκοσμίως ότι η κρίση αυτή είναι δομική και αντιμετωπίζεται ΜΟΝΟ εις βάρος των πολλών και αδυνάμων , για εναλλακτική λύση πρέπει να κινηθούμε εναντίον των ίδιων των θεσμών όσο και αν κοστίζει αυτό.

Διότι ερχόμενος σε κάτι που με ανησυχεί, παρατηρώ πολλούς που υπό το προσωπείο της ανατρεπτικής άποψης και της επαναστατικής διάθεσης όπως μεγάλο μέρος της ρεφορμιστικής αριστεράς προσπαθούν εν αγνοία τους να παραπλανήσουν τον Λαό και δεν θέτουν θέμα αμφισβήτησης των ίδιων των θεσμών που οδήγησαν και οδηγούν στην κρίση. Για εμένα αυτοί είναι και οι πιο αν θέλεις, "οι καλύτεροι εκφραστές της καπιταλιστικής οικονομίας της αγοράς" επειδή ισχυρίζονται ότι υπάρχει κοινωνία χωρίς το Μάαστριχ κ.α. ρεφορμιστικές αηδίες.

Θα περάσω και από το μπλογκ σου ήδη σε προσέθεσα στις αναγνώσεις μου!

Black Bedlam είπε...

Όπα μπάστα δεν θα αρχίσουμε πάλι τα ίδια.Στις 21 Ιουλίου σε μια ανάρτηση μου με τίτλο :" Ο Εφιάλτης της μέρας"
(αν δεν βαρεθείς και διαβάσεις τα σχόλια), έγινε πλάκα ξεκαθαρίσαμε τα πράγματα, ταυτοποιήθηκα και τελείωσε, δεν θα το πιάσουμε πάλι από την αρχή.Είμαι γένους θηλυκού! Στο λέω γιατί και συ νομίζεις ότι είμαι άντρας,όπως για ενάμισι μήνα πίστευαν όλοι οι φίλοι που συνομιλούσαμε.Σε μπερδεύουν ίσως τα θέματα με τα οποία ασχολούμε αλλά αυτό το λέμε ρατσισμό! χαχαχαχα
'Οχι λοιπόν,Γυναίκααααα.Ας αστειευτούμε και λιγάκι.
Καλό βόλι όπως λέμε στην παρέα.
Είσαι και συ στις παραπομπές μου.
και όχι από υποχρέωση ή ανταποδωση,ετσι γιατί μου αρέσουν αυτά που λες.

aeroxeimarros είπε...

...Καλά έκανες και το διευκρίνισες καθώς όντως σε πέρασα για αρσενικού γένους. Όμως, δεν έχει να κάνει με κανένα ρατσισμό προς τη γυναίκα απλά το ψευδώνυμο σου με παρέπεμψε τελείως ασυνείδητα να σε θεωρήσω άντρα και όχι το περιεχόμενο του ιστολογίου σου, γενικά δεν κρίνω το φύλο των ανθρώπων από το περιεχόμενο των σελίδων που διατηρούν.

Όπως και να έχει χαίρομαι που είσαι γυναίκα, γιατί αν διαβάσεις το «σχετικά με εμένα» θα διαπιστώσεις ότι εμπνέομαι από το θηλυκό, απερίγραπτα! :P