Σάββατο, 27 Ιουνίου 2009

Ο καιρός της επόμενης εβδομάδας..

Ο καιρός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται σε γενικές γραμμές θερμότερος και πιο καλοκαιρινός θα έλεγα εν σχέσει με την περασμένη εβδομάδα, κυρίως από τα μέσα και έπειτα.

Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η επέκταση μίας σφήνας εξ Αφρικής προς τα δυτικό-κεντρικά της Ευρώπης με συνέπεια τη διατήρηση αρκετά υψηλών θερμοκρασιών, ιδίως στη Γαλλία όπου την Τετάρτη(1-7) ίσως αγγίξει και τους 36 βαθμούς στα νότια τμήματα της!

Στην Ελλάδα υπό το καθεστώς ενός αποκομμένου χαμηλού στην ανώτερη ατμόσφαιρα η εβδομάδα θα ξεκινήσει περίπου παρόμοια με τον καιρό των προηγούμενων ημερών!
Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα(29-6) οι λίγες νεφώσεις στα ηπειρωτικά, το Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο αναμένεται να πυκνώσουν προς το απόγευμα και να σημειωθούν βροχές ή και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια τμήματα. Από πλευράς ανέμων κανένα πρόβλημα ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27-28 στα βόρεια και στην υπόλοιπη χώρα 28-31 βαθμούς.

Την Τρίτη(30-6) αλλά και την Τετάρτη(1-7) ο καιρός αν και βελτιωμένος παντού, δεν αποκλείεται στη Βόρεια Ελλάδα κυρίως προς το απόγευμα να εκδηλωθούν και πάλι κάποιες βροχές η και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι στα ίδια επίπεδα ενώ η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα όπου σε πολλές περιοχές θα αγγίξει και τους 32 βαθμούς!

Την Πέμπτη(2-7) ο καιρός φαίνεται με τα σημερινά στοιχεία αρκετά βελτιωμένος. Η πιθανότητα εκδήλωσης βροχών μειώνεται αν και το ενδεχόμενο είναι υπαρκτό κυρίως στα ΒΔ. Η θερμοκρασία δεν αποκλείεται να αγγίξει τους 33-34 βαθμούς! Οι άνεμοι αμετάβλητοι.

2 σχόλια:

Αναστασία είπε...

Εμάς πάντως μα χάλασε την χθεσινή συναυλία του Μπόλντον και είμαι πολύ στεναχωρημένη.
Και για του λόγου το αληθές δες το βίντεο όσο μπορέσαμε να τραβήξουμε γιατί είπε μόνο 3 κομμάτια.
Στο τέλος του βίντεο φαίνεται πόσο βρέχει.
Και σε πληροφορώ πως ήταν ψιχάλα σε σχέση με ότι ξεκίνησε μετά :(

http://www.youtube.com/watch?v=8ySZon8nAd0&eurl=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fuser%2Fgeorkost81&feature=player_profilepage

aeroxeimarros είπε...

@Αναστασία

Δυστυχώς ο καιρός είναι κυκλοθυμικός αλλά και εγωιστής. Ενώ δεν έχει συναισθήματα, κύριο χαρακτηριστικό του αυτό!

Καλά, από μία άποψη ήταν υπέροχα τα καιρικά φαινόμενα, ποτέ δεν πρέπει να τα υποτιμάμε! :)