Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Όχι, δεν φταίει η μαμά μου...


Δεν έχω έμπνευση, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα αναρτήσω κιόλας. Άλλωστε δεν έχω τον χώρο αυτό αφιερώσει στην ωραία πλευρά του μυαλού μου! Και το λέω με κάθε επίγνωση της σημασίας της κάθε λέξης. Ο χώρος αυτός είναι κάτι από τα σκουπίδια που αφήνουν οι πολλές μου σκόρπιες σκέψεις, αυτού του περίεργου κόσμου, που αφήνει τεράστια αποθέματα αγάπης. Δεν ήρθα εδώ να το παίξω κάποιος. Ξέρω ότι κατά βάθος πολλοί αυτό κάνουν, στη φύση των ανθρώπων είναι άλλωστε. Δεν είναι για εμένα όμως. Εγώ είμαι αλλιώς όχι επειδή είμαι έξυπνος, αλλά λόγω εμπειριών.

Η αθωότητα μου στοιχείο του χαρακτήρα μου και μάλιστα στοιχείο δυναμικό και ξεχωριστό. Δεν τη πουλώ με τίποτα, και το λέω σε όλους τους φίλους και γνωστούς που με ξέρουν καλά.Παιδικό μυαλό με ευφυΐα ενήλικα. Δεν θα δώσω αξία ποτέ σε κανένα όταν δεν το αξίζει. Μάλιστα, γίνομαι πολύ σκληρός, τόσο που δεν με αναγνωρίζω. Έχω καλές σχέσεις με το ασυνείδητο μου. Με αυτό που μας κάνει να έχουμε και άλλους εαυτούς περίεργους και ξένους.

Δεν με νοιάζει τι λένε οι άλλοι, έχω σταματήσει να ασχολούμαι με το τι λέει ο καθένας. Δεν γουστάρω τους υποκριτές, τους κομπλεξικούς, τους μαλάκες που για ένα τραγούδι «Για τον χειμώνα» μπορούν να σε κατηγορήσουν και να σε κοροϊδέψουν και μάλιστα άδικα χωρίς να ισχύει η "κατηγορία". Τι σημασία έχει αν ισχύει. Το θέμα είναι ότι είναι κομπλεξικοί και ανώμαλοι έτοιμοι για τρελό ξέσκισμα από πίσω και από εμπρός.

Δεν πήρα το ρολάκι που μου πασάραν οι πολλοί
. Δεν προσκυνάω εικόνες, σύμβολα, σημαίες, Θεούς, εκκλησίες, παπάδες, πολιτικούς, ομάδες, και ότι σκατά τέλος πάντων είναι ευχάριστο στους ανθρώπους. Τους πολλούς. Όπως λέει και ο Αϊνστάιν «ο άνθρωπος βρίσκεται εδώ για χάρη άλλων ανθρώπων». Το έχω το γνωμικό αυτό στα «σημεία των καιρών». Μου αρέσει πάρα πολύ!

Γυναίκα η οργιώδης φαντασία μιας ψυχής, ενός μυαλού και… ας μην το πω. Παρεξηγούνται μερικοί. Βασικά στα αρχίδια μου, αλλά απλά δεν το λέω. Αυτό με σώζει! Όχι, οι εξομολογήσεις σε κάποιον πιθανώς ανώμαλο.

Και μπροστά σε όλα αυτά αναγνώστη, τρέχω και δεν φτάνω. Τώρα ξεκινάω τώρα είναι η ώρα να αποδείξω κάτι. Κάτι ρε γαμώτο. Ήρθε ο καιρός.

Τώρα που είπα καιρός! Έρχεται κακοκαιρία τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα! Τι άσχετο αλλά και σχετικό. Γουστάρω τον καιρό ρε. Καυλώνω με τα καιρικά φαινόμενα. Όχι όπως με τη γυναίκα -μην χεστούμε- αλλά είναι και αυτό μία έκφραση, εσωτερική.

Σχολιάστε με αλλιώς θα σας γελάσω, και δεν το θέλω! :)

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αχ, Γιώργο μου μεγάλη κουβέντα το ασυνείδητο. Το θέμα είναι κατά πόσο γίνεται συνειδητό και με ποιόν τρόπο για να αρχίσει η επικοινωνία μαζί του και κατ' επέκταση το γνωρίζω τον εαυτό μου!!!
Επίσης ο Αινσταιν είπε:το σύμπαν έχει τέλος η ανθρώπινη βλακεία όχι. Τουτέστιν: προσπέρνα τους ηλίθιους και μην ασχολείσαι μαζί τους δεν αξίζει τον κόπο!!

Καλή σου μέρα. Ιωάννα

zoyzoy είπε...

Κατ'αρχήν γιατί μπαίνεις στο τρυπάκι να ξεγυμνώνεις τον εαυτό σου για να πείσεις ποιόν??
Σ'αμβισβήτησε κανείς??
Μπαίνουμε στην διαδικασία του blogg πιστεύω για να καταθέτουμε την ψυχή μας είτα απο προσωπικές εμπειρίες είτα απο άρθρα και κείμενα που μας αντιπροσωπεύουν.
Τώρα αν κάποιοι παίζουν θέατρο και οικειοποιούνται Κατ'αρχήν γιατί μπαίνεις στο τρυπάκι να ξεγυμνώνεις τον εαυτό σου για να πείσεις ποιόν??
Σ'αμβισβήτησε κανείς??
Μπαίνουμε στην διαδικασία του blogg πιστεύω για να καταθέτουμε την ψυχή μας είτα απο προσωπικές εμπειρίες είτα απο κείμενα που μας αντιπροσωπεύουν.
Τώρα αν κάποιοι παίζουν θέατρο και οικειοποιούνται άρθρα κακό δικό τους είναι γιατί κάποτε ξεσκεπάζονται και ο κόσμος δεν είναι ηλίθιος καταλαβαίνει.
Βγάζε τον εαυτό σου χωρίς πρόβλημα.

Καλό υπόλοιπο Κυριακής!

aeroxeimarros είπε...

Πρώτα ας απαντήσω στη zoyzoy. Αυτό το κείμενο με αντιπροσωπεύει πλήρως και έχει άμεση σχέση με τις εμπειρίες μου και πράγματα για τα οποία συμβαίνουν στην ζωή μου οπότε θεωρώ ότι καλά έκανα και το ανάρτησα!

Ευχαριστώ για το σχόλιο πάντως καταλαβαίνω τη συλλογιστική σου...

@Ιωάννα

Κατ αρχήν ποια είσαι;Σίγουρα με ξέρεις. :P

Όσο για το ασυνείδητο, όντως είναι μεγάλη κουβέντα απλά το ανάφερα διότι έχει σχέση με το να τα πας καλά μαζί του και να μην σου βγαίνουν στην επιφάνεια πράγματα που δεν είναι του χαρακτήρα σου αλλά τα έχεις μέσα σου. Προσωπικά θεωρώ ότι τα πάω καλά!

Όσο για τους ηλίθιους συμφωνώ απόλυτα, και έχει δίκιο ο επιστήμονας που αναφέρεις(ιερό όνομα χαχαχα).

A. Messinios είπε...

Μεγάλε κατ' αρχήν πραγματικά με εξέπληξες, στη συνέχεια σκέφθηκα ότι έχεις αποθημένα και θέλεις να τα βγάλεις στο blog, έτσι για να ξεθυμάνεις.
Κάτσε ρε φίλε, δε δέχεσαι τίποτε, και κανένα. Δεν πιστεύεις κανένα, δεν προσκυνάς κανένα. Ωραία, ενταξει, πες μας όμως τι θέλεις τλικά. Αν είσαι μικρής ηλικίας κάνεις την επανάστασή σου και καλά κάνεις, την έχω κάνει και εγώ. αν είσαι μεγάλος, αργά το θυμήθηκες. Να την κάνεις έστω και τώρα δεν έχω αντίρρηση.
Ότι και να είναι όμως είσαι αντισυμβατικός και γουστάρω.
Α, είπα αντισυμβατικός και θυμήθηκα ένα άλλο Blog που το υπογράφει ένας αντισυμβατικός.
Αν θυμάμαι καλά πρέπει να είναι το
http://taairetika.blogspot.com
Έχω την εντύπωση πως μ' αυτόν θα συμφωνείς περισσότερο από εμένα.
Φιλαράκο θα μπαίνω να σε διαβάζω.
Αυτή τη στιγμή στο δικό μου blog τρέχει ένα θέμα για το ασφαλιστικό. Πολύ θα χαιρόμουν να μπείς για να έχω και σ' αυτό την άποψή σου σε ένα σχόλιό σου.
Θα τα ηαναπούμε σύντομα φαντάζομαι.
Αντώνης Μεσσήνιος
http://messiniaka.blogspot.com

aeroxeimarros είπε...

Φίλε, δεν βγάζω απωθημένα αλλά στίγματα της ζωής μου, στίγμα ενός από τα δικαιώματα που έχουν οι άνθρωποι να διαμαρτύρονται σε όσα τους ενοχλούν. Τα είπα χύμα, έτσι διότι ένιωθα εκείνη τη στιγμή ότι πρέπει να γίνει με αυτόν τον τρόπο. Τι θέλω τελικά; Να κάνω τη ζωή μου και να ευτυχίσω μαζί με τους ανθρώπους που αγαπώ.

Όσο για την ηλικία μου δεν ξέρω αν θεωρούμαι μικρός αλλά είμαι στα 23!
Φυσικά και θα παρακολουθήσω το μπλογκ σου, θα σε βάλω και στο συνδεσμολόγιο μου.

Κρατάω μία φράση σου «ότι πας τους αντισυμβατικούς» όχι ότι το παίρνω πάνω μου ή ότι αναφέρεσαι σε μένα αλλά απλά μου δείχνει κάτι: ότι είσαι ανοιχτόμυαλος!

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Γειά σου φίλε ωραίο το μπλογκ σου,θα σε παρακολουθώ κι'εγώ.Τα λέμε...

Ανώνυμος είπε...

Σπανίζει αυτό στις μέρες μας να είναι κάποιος αυθεντικός και να μην φοβάται για τις συνέπειες.
Κράτα γερά γιατί η ζωή είναι δύσκολη...:)))

aeroxeimarros είπε...

@tsaxpina
Καλώς όρισες στο μπλογκ μου αγαπητή. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Η αλήθεια είναι ότι μου άρεσε πολύ το σχόλιο σου διότι ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα μου, πράγμα που σε καθιστά αυτομάτως μία έξυπνη και εύστοχη –και απαραίτητη- στον σχολιασμό ενός τέτοιου άρθρου μου!