Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Το νου σου!

Το παρακάτω εικαστικό, μεταφρασμένο από το ιδιαίτερα κολασμένο ιστολόγιο το λεγόμενο ως «Διαγόρας ο Μήλιος» καταδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε οι άνθρωποι την πραγματικότητα. Μου άρεσε τόσο που το δημοσιεύω και εδώ αφού λέει ότι η αντιγραφή είναι ελεύθερη. Και όπου ελευθερία; Εκεί θα βρείτε και την αμφισβήτηση του Αεροχείμαρρου(όπου αεροχείμαρρος βέβαια το όνομα του υποφαινόμενου καθώς είναι ταυτιζόμενες έννοιες).


Γι αυτό τον λόγο λοιπόν θα πρέπει να σας ενημερώσω για θέματα Θρησκευτικού και θεολογικού περιεχομένου έστω κι αν αυτό συμβαίνει μέσω εικαστικού εγχειρήματος. Δεν πρέπει να μένετε πίσω σε αυτά, είναι αμαρτία. Επειδή με απασχολεί πολύ το «τι ονειρεύεται ο Θεούλης» θέλω να μπω στην σκέψη πρώτα των ανθρώπων. Όπως παρατηρείτε, στην πρώτη φωτογραφία με τις μουσικές νότες, εμφανίζεται κάποιος σαν και εμένα. Είναι η έννοια της δημιουργίας, ο εγκέφαλος ο οποίος βγάζει υπέροχες νότες που μαγεύουν τον αποδέκτη τους. Ένας τέτοιος εγκέφαλος περιέχει συνθέσεις και μελωδίες, εν ολίγοις παίζει πιάνο και τραγουδά! Και τι πιο ωραίο να κάθεσαι να τον ακούς.

Στην μεσαία εικόνα βλέπουμε περίεργα σύμβολα, σαν κώδικες να κυριαρχούν τον εγκέφαλο και αυτά να ξεστομίζει το εικονιζόμενο ανθρώπινο κεφάλι. Εδώ σας θέλω! Στο προηγούμενο ποστ σας μίλησα για τα λεγόμενα υποσυνείδητα μηνύματα που εμφανίζονται στα blog, στη μουσική κ.α. Ακριβώς αυτό δείχνει και η εικόνα αυτή. Μολυσμένος καθώς είσαι από ανάποδα μηνύματα αναγκαστικά ξεστομίζεις ύμνους εις τον σατανά, χωρίς να καταλαβαίνεις τι ακριβώς λες. Πολλοί που ίσως διαβάζετε αυτό το μπλογκ βρίσκεστε στην ίδια ακριβώς φάση μη μπορώντας να κάνετε κάτι γι αυτό. Πχ Να προσκυνήσετε πηγαίνοντας στα «4» κανένα εικόνισμα της Παναγίας μας της παρθένου. Και επειδή είστε εγωιστές και δεν θέλετε να ταπεινωθείτε προτιμάτε να έχετε το 666 στα κεφάλια σας.(Τώρα που το ανάφερα, ωραία πρακτική προσκυνήματος αυτή θα ήθελα να την κάνουν και νεότερες παρουσίες για να είχε νόημα όπως οι παρελάσεις, κρίμα μπορούν να βγάλουν τρελά λεφτά οι παπάδες -ήδη βγάζουν με τόσες αναστάσεις-).

Η τελευταία εικόνα μας δείχνει το κενό, το αισθητό τίποτα, να κυριαρχεί το μυαλό που ξαφνικά από αυτό βγαίνει η έννοια «Θεός» όπως τα σωματίδια της ύλης. Δεν θα προσθέσω πολλά, έτσι είναι τα λέει όλα. Το μυστήριο της ύλης οδηγεί τους ανθρώπους στην Θεοποίηση του! Ο θεός είναι μέσα μας λοιπόν ως τίποτα αλλά μερικούς πραγματικά τους πονάει βαθιά.

5 σχόλια:

NOSTOS είπε...

Καλησπερα καλε μου φιλε Αεροχειμαρρε,ετσι ειναι τα πραγματα εδω και χιλιαδες χρονια οτι δεν μπορουσε να εξηγησει η ανθρωπινη λογικη εβρισκε παντα την ευκολη λυση και το θεοποιουσε..παραδειγματα απειρα..οι ινδιανοι λατρευαν και θεοποιουσαν τις αστραπες,στις μερες μας οι μουσουλμανοι στην Μεκκα εχουν θεοποιησει και λατρευουν ενα μικρο κομματι μετεωριτη που επεσε στην γη..ολοι οι λαοι εχουν θεοποιησει και απο κατι..δυστυχως για εμας εχουν πεσει ολη στην παγιδα της θρησκειας και εχουν εγκλωβισει το πνευμα τους μεσα στα στενα πλαισια που οριζει η καθε θρησκεια..H θεοποιηση της υλης η του αγνωστου ειναι η μεγαλυτερη παγιδα που εστησε ποτε ο ανθρωπος στον ευατο του..Καλο σου βραδυ..

aeroxeimarros είπε...

Φίλε επειδή κάνεις πολύ εύστοχα σχόλια θα σου πρότεινα μία προσέγγιση που έχω κάνει σε παλαιότερο για ποιο λόγο συμβαίνει όλο αυτό που αναφέρεις!! Ρίξε μια ματιά!"Η θρησκεία και η πραγματική της δύναμη".

http://anatreptikos-analysis.blogspot.com/2009/12/blog-post_22.html

Ανώνυμος είπε...

καλά η εικόνα είναι όλα τα λεφτά....

Saq είπε...

Για να πω την αλήθεια, με έχει κουράσει η όλη φάση της ενασχόλησης με τις θρησκείες. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει θεός και εδώ μπαίνει τελεία.

Με τη φωτο δεν συμφωνώ πλήρως. Η πλύση εγκεφάλου που δεχόμαστε από μικροί καθιστούν πολύ δύσκολο ένας άνθρωπος να μπορέσει να ξεφύγει από ψυχολογικά από την πίστη. Οπότε δεν πιστεύω ότι είναι κενός ο εγκέφαλος κάποιου που πιστεύει.

aeroxeimarros είπε...

@Saq
Εξαιτίας της μικρής μου ηλικίας δεν έχω προλάβει να ασχοληθώ τόσο πολύ με το θέμα αυτό ούτως ώστε να με κουράσει. Θα έλεγα ότι μου αρέσει να ασχολούμαι και να διαβάζω φιλοσοφικά πάντα αυτές τις αιώνιες απορίες του ανθρώπου σχετικά με το αν είναι μόνος του. Πέρα αυτού, επειδή αυτό είναι σατιρικό κείμενο πηγαίνει κυρίως για όσους παίρνουν τη θρησκεία σοβαρότερα από το σύνηθες και δημιουργούν εξουσία και φανατισμό.

Για την εικόνα, ούτε εγώ πιστεύω ότι είναι κενό το μυαλό ενός πιστού. Πιστεύω όμως ότι είναι κενές οι θέσεις του για την ύπαρξη του θεού και αυτό ακριβώς απεικονίζει η εικόνα, σύμφωνα με εμένα.

@Τσαχπίνα

Συμφωνώ, το άρθρο δεν λέει και πολλά χαχαχα :P