Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Πρωταπριλιά και μερικά ψέματα!

 Μερικά από τα πιο επιτυχημένα πρωταπριλιάτικα ψέματα αποδεχόμενος την γιορτή του ψέματος σε όλο το μεγαλείο της και τηρώντας τις παραδόσεις που είναι σημαντικές κατά τας γραφάς.  Αρχαία χειρόγραφα που ευρέθησαν  εις την έρημον της Αυστραλίας μας πληροφορούν ότι οι αρχαίοι πίθηκοι δεν έτρωγαν βελανίδια˙ αλλά  αστακούς και φτερούγες πουλερικών με μορίλλιες!

Επικεντρώνομαι όμως στα πιο ζουμερά ψέματα κατά την άποψη μου πάντα για να μην βγω «εκτός θέματος» που τόσο πειράζει μερικούς στην μπλογκόσφαιρα! Βέβαια, πρόχειρα όσα βγαίνουν τώρα στο μυαλό δεν θα κάτσω να γράψω ολόκληρο κείμενο απλά τηρώ την παράδοση! Τυπικώς… Λοιπόν είναι τα εξής και βρίσκονται σε εισαγωγικά:


«Ο Ιούδας ο Ισκαριώτης ήταν υπεύθυνος για το ταμείο του Ιησού και των μαθητών του ενώ γνωστός στην ιστορία έμεινε ως προδότης και υπεύθυνος για την σύλληψη του Ιησού. Ο θάνατος του υπήρξε φρικτός-όποια  εκδοχή να πάρεις από την αγία γραφή- καθώς μετάνιωσε γι αυτό που έκανε και αυτοκτόνησε…»  — Το Ευαγγέλιο του Ιούδα διαψεύδει τα πρωταπριλιάτικα αστεία.

«Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν μεγάλος στρατιώτης, πολεμιστής, αρχηγός και εν γένει τεράστια αντρική φυσιογνωμία. Ο σημαντικότερος στρατηγός της Ιστορίας και Μακεδόνας που έφτασε μέχρι τις Ινδίες.»  —  Ήταν η «γκόμενα» του Βουκεφάλα και η καταγωγή του ήτο Αγγλική με ελληνικές ρίζες.

Ας αφήσω τα ιστορικά θέματα:

«Η Ελλάδα έχει δημοκρατικό πολίτευμα.»  —  Μία κάστα, μία ελίτ την κυβερνά με φασιστικές ιδιότητες και πολιτικές με στήριξη μίας εθνικιστικής ένωσης της Ευρωπαϊκής και του ΔΝΤ.

«Το ΣΥΡΙΖΑ και οι αναρχικοί βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις γιαουρτιού στον Θ. Πάγκαλο»  —  Ο Θεός.

«Θα βγούμε ισχυρότεροι με ένα βιώσιμο μοντέλο. Να μιλάμε για τις προοπτικές της χώρας με αισιοδοξία»  —  Γ. Παπανδρέου πρωθυπουργός της Ελλάδας, σοσιαλιστής , οραματιστής μίας Ελλάδας της ανάπτυξης, σε δηλώσεις του στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλες.

«Το μνημόνιο η μόνη λύση»  — Και η προσωπική έμπνευση μετράει!

«Η Αθηνά Οικονομάκου είναι σαν την Ξένια και στην πραγματικότητα»  — Το διαψεύδει η ίδια σε συνέντευξη της σε πρωινή εκπομπή.

«Το μάτι σε ματιάζει»  — Και ο κώλος σε χέζει.


«Αναπόδεικτες οι θεωρίες του Λιακόπουλου για την ύπαρξη Νεφελίμ»  —  Ιδού το βίντεο Νεφελίμ για να μη λέτε.

Βαρέθηκα να γράφω και άλλα είναι προχωρημένη η ώρα. Τελευταίο και καλύτερο. Η πατάτα της χρονιάς.

«Η Διευκρίνιση: Δεν τίθεται θέμα κατασκευής πυρηνικού εργοστασίου στην Ελλάδα εξαιτίας του σεισμογενούς εδάφους της(!) ..»  — Γ. Παπανδρέου ο Πρωθυπουργός μίας χώρας έτοιμης για παραγωγή πυρηνικής ενέργειας που όμως η φύση της το αρνείται….


2 σχόλια:

zoyzoy είπε...

Καλά το τελευταίο είναι αποθέωση!
Ολα τα'χαμε το πυρηνικό εργοστάσιο μας έλειπε να'ρθουμε στα ίσια μας!

Από τόσα που'χουμε ακούσει απ'τους πολιτικούς μας τα τελευταία χρόνια τίποτα πια δεν φαντάζει πρωταπριλιάτικο!

Καλό μήνα να'χουμε με φιλιά θαλασσινά!

aeroxeimarros είπε...

...είναι γεγονός δεν θα κάνουμε πυρηνικό εργοστάσιο, δηλαδή ύστερα από τόσες διαβουλεύσεις..αν είναι δυνατόν! :P