Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011

Οι διαιτητές σε ρόλο λογοκριτών!

Η προοδευτική Χούντα που έχει εκλέξει νόμιμα ο ελληνικός λαός και που στην περίπτωση της  στηρίζεται ολοκληρωτικά από την επιρροή του διεθνούς κατεστημένου μέσω των συσσωρεύσεων του κεφαλαίου όπως η Ε.Ε. και το ΔΝΤ, εκφράζεται όχι μόνο από τους πολιτικούς της(εν καιρώ κλυδωνισμών) όχι μόνον από τα ΜΜΕξημέρωσης (ξένα και ντόπια) ή από ακαδημαϊκούς επενδυμένους στην ίδια την ελίτ αλλά και από τους διαιτητές των ποδοσφαιρικών αγώνων!

Ως λάτρης του ποδοσφαίρου, παρακολουθώ από συνδρομητικό όλους τους σημαντικούς κατά εμέ αγώνες . Της nova η συνδρομή, δεν φοβάμαι να διαφημίσω. Βάλτε nova. :p

Εν καιρώ πολέμου λοιπόν ο κόσμος παρακολουθεί αλλά και πηγαίνει στα γήπεδα υποστηρίζοντας μία Ανώνυμη Εταιρεία αλλά ταυτόχρονα εκφράζεται μέσω του αθλήματος, και όχι πάντοτε ακραία όπως μας έχει συνηθίσει.

Συνεπώς, αφού είχαν προηγηθεί οι μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων του τόπου αυτού και οι διαδηλώσεις των λαϊκών κινημάτων που επιτέλους πρέπει να ανέλθουν στην « εξουσία» κατά της κυβέρνησης, θρηνήσαμε(τρόπος του λέγειν βέβαια ποιος θρηνεί αν δεν είναι συγγενής του) ακόμη ένα θύμα της βάναυσης βίας των εκτελεστικών οργάνων, των ανεγκέφαλων ή και των παρακρατικών οργανώσεων που παρεισφρέουν σε κάθε έντιμο διαδήλωση για να την δυσφημήσουν.

Προφανώς, επειδή ζούμε στην ίδια κοινωνία και τις απάνθρωπες «μεταρρυθμίσεις» τις βιώνουμε όλοι, έτσι και αυτοί που πηγαίνουν στα γήπεδα μπορούν σύμφωνα με το αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα να εκφράσουν την οργή τους, την δυσαρέσκεια τους απέναντι στα δρώμενα αναρτώντας πανό με διάφορα μηνύματα σε δημόσιο χώρο(γήπεδο) χωρίς να υπάρχει καμία αρχή που να τους επιβάλλει ότι «οι αναρτήσεις πρέπει να αφορούν το ποδόσφαιρο» π.χ. γαμιέται ο Άρης ο ξεκωλιάρης κ.α.


Κι όμως! Η «αρχή» είναι εδώ! Παρακολούθησα τον αγώνα της περασμένης Πέμπτης, τον ΠΑΟΚ που έπαιζε απέναντι στην Ιρλανδική ομάδα Σάμροκ Ρόβερς για ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι. Οι οργανωμένοι του ΠΑΟΚ, ανέβασαν πανό που έγραφε το εξής:


«Get the fuck out of here. Steal from the rich, give to the poor.»

Ο ξένος προφανώς διαιτητής, δεν έδωσε σημασία, ίσως επειδή δεν τον ενδιέφερε το θέμα, και το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά.

Το Σάββατο ωστόσο, στον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Εργοτέλη για τον ελληνικό πρωτάθλημα, οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟ ανάρτησαν το εξής:

«ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΝΙΞΕΙ Η ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΩΝ»

Ο αγώνας διακόπηκε από απόφαση του διαιτητή, μάζεψε τους βοηθούς και ζήτησε από τους υπεύθυνους να κατεβεί το πανό με τη δικαιολογία ότι δεν είναι αθλητικού περιεχομένου, συμφωνώντας σε αυτό εν μέρει και ο εκφωνητής της nova!!

Το πανό δεν κατέβηκε ποτέ και ύστερα από διαβουλεύσεις συνεχίστηκε ο αγώνας κανονικά(αν μπορούσαν ας έκαναν και αλλιώς) δείχνοντας το πείσμα των οπαδών απέναντι στον διαιτητή της λογοκρισίας.

Ακολούθησαν ακόμα και συλλήψεις μετά τον αγώνα, σε έναν φίλαθλο που φέρεται να κρατούσε το πανό(!!). Σα να του έγινε κάποια μήνυση από πολιτικό που θίχτηκε!

Η αγωνιστική περίοδος του Σ/Κ για το ελληνικό πρωτάθλημα τελέστηκε με διάφορα πανό να εμφανίζονται σε όλα τα γήπεδα, και οι διαιτητές να έχουν τον ρόλο της σφυρίχτρας σε υπεραξία, που καταστέλλει την οργή κάποιων φιλάθλων διακόπτοντας τους αγώνες…
Ζούμε πλέον στο πολίτευμα του γύψου και όχι της δημοκρατίας και αυτό το υιοθετούν και οι ιθύνοντες της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας που μόνο αθώοι δεν είναι.

Η τραγική ειρωνεία του όλου θέματος βρίσκεται στο γεγονός ότι η UEFA(Ευρωπαϊκή ομοσπονδία του ποδοσφαίρου) έδωσε προτροπή προς τις ομοσπονδίες των κρατών να διεξάγουν μία φιλάνθρωπη εκστρατεία εναντίον του ρατσισμού. Έτσι, σε κάθε ματς, πριν την έναρξη του, βγαίνουν μαζί με τους ποδοσφαιριστές παιδιά από διάφορες χώρες της Αφρικής, της ανατολής κ.α. και προβάλουν το μήνυμα  «Όχι στον ρατσισμό».

Ως φαίνεται, όταν η οδηγία είναι συστημική και συγκεκριμένη, τότε υπάρχει η δυνατότητα μέσα από τα γήπεδα να προβληθούν ανθρωπιστικές και άλλες αξίες πέρα των αθλητικών, που επαφίενται με την κοινωνία. ΌΧΙ όμως όταν είναι από φιλάθλους και σίγουρα πιο αυθόρμητη εκδήλωση, τότε υποσκάπτει τον αθλητισμό!

Είναι αρεστά τα μηνύματα αυτά και στην εκφυλισμένη αριστερά «Κάτω το κράτος, τα αφεντικά, όχι στο ρατσισμό κ.α.»  ελλείψει όμως κάποιου ριζοσπαστικού προτάγματος είναι στην ίδια μοίρα με την εξουσία που δήθεν αντιπαλεύουν. Όλοι αυτοί που εμφανίζονται ως «αντιρατσιστές» οι οποίοι προβάλλονται από το ίδιο το σύστημα έντονα, αφού είναι lifestyle αγώνες, πρωτοστατούν στην υποστήριξη των Νατοϊκών «επαναστατών της φάπας» στη Λιβύη, στην Συρία και αλλού στα ανατολικά.

Η υποκρισία της δημοκρατίας τους. Πρέπει να είσαι μέσα στον δρόμο που σου φτιάξαμε για να ταξιδεύεις, αλλιώς επέλεξε τα βουνά και τα λαγκάδια για να πας στον προορισμό σου. Οι εξεγερμένοι, αυτό θα κάνουν. ;)


Ορίστε εικόνες από τα γήπεδα.
Get the fuck OUT OF HERE!

Δεν υπάρχουν σχόλια: