Σάββατο, 5 Μαΐου 2012

Ή εμείς ή αυτοί.

Λυπάμαι, όπως έχω δηλώσει και άλλες φορές αν θυμάμαι καλά, που δεν έχω χρόνο να ασχολούμαι με το μπλογκ. Στην πραγματικότητα μία πολιτική ανάλυση με την προσωπική μου γνώμη θα ήταν ότι επιθυμούσα να γράψω σ’ αυτή την περίοδο. Δυστυχώς, ο χρόνος δεν με δικαιώνει. Ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον, με τις νέες συνθήκες της ζωής, οι ανάγκες με φέρουν ξανά στο ιστολόγιο!

Και αφού διατύπωσα τον πρόλογο και τον ξεφορτώθηκα θέλω να πω δύο λόγια για τις επικείμενες κρίσιμες εκλογές,  κρίσιμες και για τους «ευνοημένους» και για τα λαϊκά στρώματα. Φυσικά, για τους αντίθετους και διαφορετικούς λόγους  για τις δύο κατηγορίες κοινωνικών ομάδων. Ή εμείς ή αυτοί!(την φωτογραφία την βρήκα στο φατσοβιβλίο).«Αυτοί» δεν είναι οι πολιτικοί και μόνο. Ή οι οικονομικές ελίτ. Ούτε το ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ μόνο. Αλλά όλοι όσοι έχουν κοινωνικό συμφέρον να παραμείνουν στην καταστροφή που επιφέρει η παγκοσμιοποιημένη αγορά ώστε να αποκομίσουν τα οφέλη τους σε αλληλεξάρτηση με διάφορες «ανώτερες» κοινωνικές ομάδες του εσωτερικού και εξωτερικού.

Το άμεσο θέμα των εκλογών είναι το εξής: Ε.Ε. ή έξω από αυτήν. Η Ε.Ε. ως μηχανισμός ολοκλήρωσης με όρους κεφαλαίων και αγορών, ευνοεί τους λεγόμενους από το σύστημα «ανώτερους». Άρα και θα πάμε σε μία λύση υπέρ αυτών.

Έξω από την Ε.Ε. μπορούν να χτιστούν οι βάσεις μίας αυτοδύναμης οικονομίας με σαφώς διαφορετικό μοντέλο οικονομίας, πολιτικών και κοινωνικών θεσμών. Έτσι λοιπόν, μόνο έξω από την Ε.Ε. είναι εφικτή η κοινωνική αλλαγή που θα έρθει από τα «κάτω» και όχι από τους προνομιούχους. Η ψήφος πρέπει να καίγεται για επανάσταση και ριζοσπαστικές λύσεις αλλιώς ας κλάψουμε την μοίρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: